Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Voiceland: Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Eταιρική Επικοινωνία

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να υπάρχουν στο σήμερα αλλά και να έχουν τη ματιά τους στο μέλλον, αδιαμφισβήτητα καλούνται να εκσυγχρονιστούν και να εισάγουν νέες τεχνολογίες στη ροή εργασιών τους.

Πως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αλλάζει το αύριο της εταιρικής επικοινωνίας

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των τεχνολογιών, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ή αλλιώς Digital Transformation ξεχωρίζει για τον σημαντικό ρόλο του στην αλλαγή του επιχειρείν. Καθώς ο τρόπος που παρέχονται πλέον οι υπηρεσίες αλλάζει με τη δύναμη της τεχνολογίας, οι εταιρικές επικοινωνίες αποκτούν κι αυτές έναν νέο χαρακτήρα. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να υπάρχουν στο σήμερα αλλά και να έχουν τη ματιά τους στο μέλλον, αδιαμφισβήτητα καλούνται να εκσυγχρονιστούν και να εισάγουν νέες τεχνολογίες στη ροή εργασιών τους.

Το Digital Transformation αγγίζει λοιπόν όλες τις επιχειρήσεις & τους επαγγελματίες και επηρεάζει σχεδόν όλες τις πτυχές της σύγχρονης εργασιακής καθημερινότητας, χωρίς να αφήνει απ’ έξω την επικοινωνία.

Digital Transformation στην εταιρική επικοινωνία

Digital Transformation είναι η διαδικασία χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών, της κουλτούρας και της εμπειρίας των πελατών. Αυτός ο επανασχεδιασμός των επιχειρήσεων είναι ο μόνος τρόπος για την επιχειρηματικότητα να ανταποκριθεί επάξια στην νέα ψηφιακή εποχή. Digital Transformation στην εταιρική επικοινωνία από την άλλη, είναι η αξιοποίηση μιας νέας τεχνολογίας για πιο αποτελεσματική, ευέλικτη και συμφέρουσα επικοινωνία σε έναν οργανισμό.

Digital Transformation και ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα

Πλέον πολλές επιχειρήσεις – ακόμα και οι παραδοσιακές – αγκάλιασαν το Digital Transformation στην Ελλάδα, ακολουθώντας ένα πιο ευέλικτο πλάνο απασχόλησης, με υπαλλήλους που εργάζονται σε fully remote ή hybrid μορφή. Επίσης, πολλές μεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη εστιάσει στην ανεύρεση ταλέντων διεθνώς, δημιουργώντας diverse ομάδες εργαζομένων από όλο τον κόσμο.

Το Digital Transformation στην επικοινωνία έκανε πλέον δυνατό για μια επιχείρηση να επιλέγει τους υπαλλήλους και συνεργάτες της, χωρίς να περιορίζεται γεωγραφικά. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Με τον εκσυγχρονισμό στις εταιρικές επικοινωνίες, κάθε επιχείρηση μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους από ένα τεράστιο pool ταλέντων και να κάνει το επόμενο βήμα εκπλήρωσης του οράματός της!

Πώς μετασχηματίζεται η εταιρική επικοινωνία

Αυτά τα πιο ευέλικτα εργασιακά μοντέλα κατάφεραν να λειτουργήσουν χάρη στις Cloud τεχνολογίες, το διαδίκτυο και τα Big Data. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη Voiceland που αποτελεί τον Νο1 πάροχο VoIP τηλεφωνίας στην Ελλάδα για επιχειρήσεις, το Digital Transformation στην επικοινωνία στηρίζεται σε:
• CRM platforms
• VoIP τηλεπικοινωνία
• Web meetings
• Video recordings
• Analytics
• Αυτοματισμούς

Ουσιαστικά, η επικοινωνία των οργανισμών τόσο ενδοεταιρικά όσο και με τους πελάτες ή τους συνεργάτες αυτοματοποιείται, ώστε να γίνεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου. Από την άλλη, εκμηδενίζονται οι περιορισμοί που έχουν να κάνουν με γεωγραφική τοποθεσία, χρήση συγκεκριμένων συσκευών (π.χ. συσκευές on premise τηλεφωνικού κέντρου) και κόστος χρόνου ομιλίας.
Για παράδειγμα τα προγράμματα απεριόριστης εταιρικής ομιλίας προσφέρουν μειωμένα λειτουργικά κόστη, καινοτόμα εργαλεία και απρόσκοπτη επικοινωνία.

Αν μη τι άλλο, η εισαγωγή μιας νέας τεχνολογίας συμβαίνει για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, είτε δίνοντας χείρα βοηθείας για την προσέλκυση περισσότερων πελατών, είτε συρρικνώνοντας τα έξοδα επικοινωνίας ολόκληρου του οργανισμού.

Τέλος, η προσπάθεια να παραμείνει μια επιχείρηση ανταγωνιστική είναι μια διαρκής αναμέτρηση και η επιτυχία κρίνεται πάντα στη λεπτομέρεια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνολογική αναβάθμιση αποτελούν σημαντικές μεταβλητές της εξίσωσης και πολλές φορές είναι αυτά που θα αναδείξουν τον τελικό νικητή.

Η αλλαγή σε VoIP παραμένει Top προτεραιότητα για μικρομεσαίες & μεγάλες επιχειρήσεις

Η προσπάθεια να παραμείνει μια επιχείρηση ανταγωνιστική είναι μια διαρκής αναμέτρηση και η επιτυχία κρίνεται πάντα στη λεπτομέρεια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνολογική αναβάθμιση αποτελούν σημαντικές μεταβλητές της εξίσωσης και πολλές φορές είναι αυτά που θα αναδείξουν τον τελικό νικητή.

Σύμφωνα με το Statista ο συνολικός προϋπολογισμός σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού θα φτάσουν τα 2,8 τρις μέχρι το 2025. Αυτό αποδεικνύει πως το digital transformation αποτελεί αναγκαιότητα στις επιχειρήσεις. Μάλιστα, αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη μια στρατηγική μετάβαση σε νέες τεχνολογίες, να είστε σίγουροι πως οι ανταγωνιστές σας το έχουν κάνει ήδη. Αν θέλετε να μείνετε κυρίαρχος στο παιχνίδι και να διεκδικείτε τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, χρειάζεται να αρχίσετε να σκέφτεστε πιο έντονα τρόπους ψηφιακού μετασχηματισμού για την επιχείρησή σας.

Οφέλη στροφής τηλεπικοινωνιών σε VoIP

Η αξία των επικοινωνιών στην επιχειρηματική κοινότητα είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η VoIP πρέπει να βρίσκεται εντός της λίστας, όταν συζητάμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Η παραδοσιακή σταθερή τηλεφωνία δεν υποστηρίζει την ευελιξία και τη λειτουργικότητα που παρέχουν οι λύσεις VoIP και οπωσδήποτε χρειάζονται οι επιχειρήσεις του σήμερα. Πολλοί όμως αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές να αλλάξουν τηλεφωνία στις επιχειρήσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι επιχειρήσεις που κάνουν το βήμα και μεταβαίνουν τελικά στη VoIP, ενθουσιάζονται με όλες τις νέες δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιούν, αλλά και με το πόσο λίγο κοστίζουν οι VoIP τηλεπικοινωνίες σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις τηλεφωνίας.

Συνοπτικά, τα 7 σημαντικότερα οφέλη από τη χρήση VoIP είναι:
1. Διαχείριση του λογαριασμού online & ξεκάθαρες χρεώσεις
2. Επίβλεψη στατιστικών των κλήσεων
3. Δεν χάνετε καμία κλήση
4. 100% ασφαλείς κρυπτογραφημένες επικοινωνίες
5. Έως 80% εξοικονόμηση στον τηλεφωνικό λογαριασμό (!)
6. Διασύνδεση με άλλα επιχειρησιακά εργαλεία
7. Κλήσεις χαμηλού κόστους σε όλο τον κόσμο

Voiceland x Startups

Η Voiceland φέρνει κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος της, ανεξάρτητα από την γεωγραφική της τοποθεσία, πιο κοντά σε αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις επικοινωνίας. Έχει ήδη προσφέρει σε δεκάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις να πετύχουν μείωση στα κόστη επικοινωνίας και αύξηση της παραγωγικότητάς τους, χρησιμοποιώντας τις προσαρμοσμένες VoIP λύσεις μας για αυτό και δημιούργησε το VoiceLite, το σύγχρονο Cloud τηλεφωνικό κέντρο χωρίς πάγιο! Το VoiceLite απευθύνεται σε νέες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε digital nomads, που ψάχνουν μία αρκετά οικονομική λύση τηλεφωνίας και τηλεφωνικού κέντρου, χωρίς κόστη συντήρησης. Αν διατηρείτε μια μικρή ομάδα εργασίας ή αν η επιχείρησή σας βρίσκεται όπου εσείς ανά πάσα στιγμή, το VoiceLite της ταιριάζει.

Το VoiceLite παρέχεται δωρεάν σε νέους συνδρομητές ως ένα προνομιακό ετήσιο πλάνο, στο οποίο πληρώνετε μόνο την ανανέωση του ετήσιου χρόνου ομιλίας, χωρίς πάγιο και χωρίς κρυφές χρεώσεις.
Το VoiceLite υπερέχει σε σχέση με άλλα προγράμματα virtual τηλεφωνικού κέντρου διότι προσφέρει στην επιχείρησή σας φιλοξενία στις κορυφαίες υποδομές της Amazon, εξασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα και αξιοπιστία στις κλήσεις σας. Είναι μια λύση που δημιούργησε αποκλειστικά η Voiceland για την εξυπηρέτηση των νεοφυών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ψηφιακός μετασχηματισμός & VoIP τηλεπικοινωνίες με τη Voiceland

Η Voiceland θα γίνει ο στρατηγικός συνεργάτης σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επιλέγοντας τη Voiceland για τη μετάβαση στη VoIP τηλεφωνία, ουσιαστικά επιλέγετε:
● Ανθρώπους που προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις VoIP τηλεφωνίας για επιχειρήσεις
● Cloud υποδομές σε Data Center της Amazon
● Εγγύηση για την ποιότητα των υπηρεσιών σύμφωνη με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, ISO 27011, ISO 22301
● Εγγύηση διαθεσιμότητας υπηρεσίας που ξεπερνά το 99,97%
● Πραγματικό βήμα χρέωσης ανά δευτερόλεπτο, χωρίς πάγιες ή κρυφές χρεώσεις
● Τεχνική υποστήριξη και άμεση επίλυση των αιτημάτων σας

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper Mag Νοεμβρίου #43

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις