Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2023: Απόψε τα βραβεία-θεσμός της ελληνικής Startup σκηνής!

Startupper Awards 2023 - Απόψε η απόλυτη γιορτή του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας!

Η απόλυτη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας στα ελληνικά χρονικά επιστρέφει δυναμικά! Τα Startupper Awards, τα βραβεία-θεσμός για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας έρχονται σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, για επιβραβεύσουν τους κορυφαίους της ελληνικής Startup σκηνής.

Το 2023 ήταν μια «ταραχώδης» χρονιά για το παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας, ήταν όμως και ένα έτος κατά το οποίο η ελληνική Startup σκηνή έδειξε την αξία της, καταφέρνοντας όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να σημειώσει επενδυτικό boom. Κάπως έτσι λοιπόν, τα Startupper Awards, είναι ξανά εδώ για να τιμήσουν και να αναδείξουν τους πιο… καινοτόμους των πιο καινοτόμων!

Για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν, τα Startupper Awards είναι μια μοναδική στο είδος της διοργάνωση βραβείων, η οποία έχει ως στόχο να τιμήσει και να αναδείξει τις Startups και τους νέους επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα τους. Τα βραβεία διοργανώνονται από το Startupper.gr, το Startupper MAG, την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και όλα τα Μέσα της Emea Media, των πρώτων που πίστεψαν όσο κανένας άλλος στη χώρα στη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016 και με την εξαίρεση των χρόνων της πανδημίας, από τότε, έχει βραβεύσει τις σημαντικότερες Startups οι οποίες έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, χάρη στις πρωτοποριακές λύσεις και την ευρηματικότητά τους.

Η επιλογή των νικητών έγινε από την έμπειρη συντακτική ομάδα του Startupper, η οποία επέλεξε τους καλύτερους των καλύτερων σε 21 ξεχωριστές κατηγορίες, τις οποίες και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Οι συντάκτες του Startupper Mag και του startupper.gr με «όπλο» την εξειδικευμένη γνώση τους, αλλά και απολαμβάνοντας το προνόμιο του να παρακολουθούν και να συνομιλούν καθημερινά με το οικοσύστημα, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να επιλέξουν τους κορυφαίους «παίκτες» της αγοράς. Έτσι λοιπόν, έχοντας μία «βάση δεδομένων» περισσότερων από 5.000 άρθρων την τελευταία διετία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα 43 τεύχη του Startupper MAG τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει αυτά τα 4+ χρόνια, έχουν επιλέξει τις καλύτερες στον τομέα τους Startups της χώρας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης φυσικά είναι πολυπαραγοντικά. Η επιλογή ασφαλώς γίνεται με βάση την προσπάθεια, την εξέλιξη, αλλά και τα επιτεύγματα της κάθε εταιρείας. Άλλωστε στο Startupper πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σημερινοί νικητές των βραβείων θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του αύριο!

Ο μαγικός αριθμός 21

Στη σπουδαία βραδιά της απονομής, στην οποία θα παρευρεθούν σε μια πανέμορφη αίθουσα εκλεκτοί καλεσμένοι και τεράστιες μορφές της επιχειρηματικής/οικονομικής/πολιτικής σκηνής, θα δοθούν 21 συνολικά βραβεία.

Οι κατηγορίες των Startupper Awards είναι εξίσου δυναμικές και πολυδιάστατες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους γνωστούς τομείς του Fintech, του HealthTech, του RetailTech, του AgriΤech κλπ, έχουμε και κατηγορίες «έκπληξη» όπως οι Kid friendly και Pet Friendly Startups!

 

Κατηγορία «Environment»

Στην κατηγορία Environment», αναδεικνύουμε εκείνες τις επιχειρήσεις που οργανώνουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, μετατρέποντας τις οικολογικές προκλήσεις σε ευκαιρίες.

 

Κατηγορία «Smart City»

Στην κατηγορία «Smart City», αναγνωρίζουμε την αξία των επιχειρήσεων που με τις καινοτόμες λύσεις τους συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, υιοθετώντας έξυπνες τεχνολογίες για μια πιο λειτουργική πόλη.

 

Κατηγορία «Proptech»

Στην κατηγορία Proptech, αναφέρουμε με ενθουσιασμό τις επιχειρήσεις που μετασχηματίζουν τον τομέα των κτηματομεσιτικών με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, δημιουργώντας νέες δυνατότητες προσβασιμότητας.

 

Κατηγορία «Entertainment – Ψυχαγωγία»

Στην κατηγορία ψυχαγωγία, επαινούμε τις επιχειρήσεις που δημιουργούν εμπειρίες ψυχαγωγίας υψηλής ποιότητας, προσφέροντας στο κοινό μοναδικά και αξέχαστα στιγμιότυπα.

 

Κατηγορία «Logistics»

Στην κατηγορία Logistics, αναδεικνύουμε τις εταιρείες που καθορίζουν νέα πρότυπα και καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας στη διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού.

 

Κατηγορία «Rising Startup»

Στην κατηγορία «Ανερχόμενη Startup», επιβραβεύουμε τις νέες εταιρείες που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, το επιχειρηματικό τους πλάνο και την ιδιάζουσα ανάπτυξη που παρουσιάζουν.

 

Κατηγορία «Ad/Marketing Tech»

Στην κατηγορία «Ad/Marketing Tech», αναδεικνύουμε τις εταιρείες που καινοτομούν στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, προσφέροντας λύσεις που επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Κατηγορία «Leasing»

Στην κατηγορία «Leasing», επιβραβεύουμε τις εταιρείες που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, διασφαλίζοντας νέες ευκαιρίες και απλοποιώντας χρονοβόρες και σύνθετες διαδικασίες.

 

Κατηγορία «Insurtech»

Στην κατηγορία Insurtech, αναγνωρίζουμε τις εταιρείες που ανακατασκευάζουν τον κλάδο των ασφαλίσεων με την αξιοποίηση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών, διασφαλίζοντας προσιτές και προσαρμοστικές ασφαλιστικές λύσεις.

 

Κατηγορία «Maritime»

Στην κατηγορία «Maritime», επισημαίνουμε τις επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την ασφάλεια του τομέα της ναυτιλίας, εισάγοντας καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές.

 

Κατηγορία «Pet Friendly»

Στην κατηγορία «Pet Friendly– Φιλικές προς τα Κατοικίδια», αναδεικνύουμε τις επιχειρήσεις που δημιουργούν χώρους και υπηρεσίες που προάγουν  την ευημερία των κατοικιδίων και των ιδιοκτητών τους.

 

Kατηγορία «Τεχνητή Νοημοσύνη (AI

Στην κατηγορία «Τεχνητή Νοημοσύνη», αναγνωρίζουμε τις εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI για να προωθήσουν την καινοτομία και να επιλύσουν σύνθετα προβλήματα, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους και χρόνο.

 

Κατηγορία «Startup of the Year»

Πολλές εταιρείες είχαν μια ιδέα για κάτι καινοτόμο, την ανέπτυξαν μέσα από πολλά στάδια και συμφωνίες και πρωτοπόρησαν η καθεμιά στον δικό της κλάδο.

 

Κατηγορία «Top Deal»

Στη συγκεκριμένη κατηγορία οι εταιρείες εξέλιξαν με επιτυχημένο τρόπο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις.

 

Κατηγορία «Kids friendly»

Είναι η κατηγορία που οι Startup εταιρείες πέτυχαν η υλοποίηση της ιδέας τους να γίνεται με φιλικό και προσιτό τρόπο και για τους μικρούς μας φίλους.

 

Κατηγορία «AgriTech»

Αφορά επιχειρήσεις και ομάδες που ανέδειξαν τις καινοτομίες τους, βελτιώνοντας την παραγωγή στον αγροδιατροφικό κλάδο.

 

Κατηγορία «FinTech»

Οι Startup εταιρείες σε αυτή την κατηγορία ανέδειξαν με πρωτότυπο τρόπο νέα επιχειρηματικά μοντέλα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

Κατηγορία «RetailTech»

Πολλές Startup εταιρείες προκάλεσαν έντονες μεταρρυθμίσεις στον κλάδο του ψηφιακού λιανεμπορίου, μέσα από τις καινοτόμες ιδέες που πέτυχαν να εφαρμόσουν.

 

Κατηγορία «Big Data»

Είναι η κατηγορία όπου οι επιχειρήσεις πέτυχαν να πρωτοπορήσουν, εφαρμόζοντας τις ιδέες τους στη συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων.

 

Κατηγορία «Health/Bio Tech»

Αφορά τις εταιρείες που πρωτοπόρησαν στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, προσφέροντας σημαντικές τεχνολογικές λύσεις σε δύσκολα ζητήματα.

 

Κατηγορία «Travel/Cultural»

Οι Startup εταιρείες σε αυτή την κατηγορία με τις πρωτότυπες ιδέες τους έδωσαν καίριες λύσεις σε σημαντικούς τομείς που αποτελούν πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

 

Το Startupper, όντας η φωνή του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, έχει ως σκοπό όχι μόνο να προβάλει τις καλύτερες εταιρείες του χώρου, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς καινοτομίας, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Startupper Awards 2023 έχει ήδη ξεκινήσει, λίγες ώρες έμειναν μόνο για την εκδήλωση στον εντυπωσιακό χώρο του Ελληνικού Κόσμου, απόψε το βράδυ (27 Νοεμβρίου, ώρα: 19.00). Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τις κορυφαίες Startups της χρονιάς!

 

Όλες οι πληροφορίες για τα Startupper Awards 2023 βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://awards.startupper.gr/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις