Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικός Χρυσός: Κοινωνικές επενδύσεις 1,45 εκατ. ευρώ το 2022 με 137 έργα και δράσεις

Η Ελληνικός Χρυσός, πιστή στη δέσμευσή της να υλοποιεί μια υπεύθυνη και πολλαπλά ωφέλιμη
μεταλλευτική δραστηριότητα, συνεχίζει σε ετήσια βάση την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη, μέσω της στρατηγικής και των διαδικασιών εταιρικής υπευθυνότητας που έχει αναπτύξει σε συνεργασία και διαρκή διάλογο με τους τοπικούς της εταίρους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία προχώρησε το 2022 σε κοινωνικές επενδύσεις συνολικής δαπάνης 1,45 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση 137 συνολικά έργων και δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, με επικέντρωση στους εξής στρατηγικούς άξονες: Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Υγεία και Αθλητισμός, Κοινοτική Ανάπτυξη, Τέχνες και Πολιτισμός. Από αυτές τις δαπάνες, 1,1 εκατ. ευρώ (75%) επενδύθηκαν αποκλειστικά σε δράσεις και έργα εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Ειδικότερα, μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις ανά στρατηγικό άξονα είχαν ως εξής:

– Ανάπτυξη Τοπικών Κοινοτήτων: Έμφαση στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα

Με προτεραιότητα την υποστήριξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, η
Ελληνικός Χρυσός υλοποίησε πληθώρα έργων στον τομέα των υποδομών, όπως η ανακαίνιση των
κτιρίων του κοινοτικού γραφείου και του κοινοτικού ιατρείου στην Ολυμπιάδα, οι επισκευές στο
κτίριο του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι και η ολοκλήρωση της ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων
στην κατασκήνωση του Ιερού Προσκυνήματος της Μεγάλης Παναγίας. Η συνολική δαπάνη των
παραπάνω έργων ξεπέρασε τις 140.000 ευρώ.

– Εκπαίδευση: Επένδυση στη νέα γενιά

Την ίδια στιγμή, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση της νέας γενιάς του
Δήμου Αριστοτέλη με δράσεις που, το 2022, ξεπέρασαν τις 150.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, πρόσφερε μια πλήρη υποτροφία τριετούς φοίτησης στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, την οποία κέρδισε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, μια μαθήτρια από την Αρναία. Επιπλέον, συνέχισε για 5 η συνεχόμενη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα ρομποτικής & STEM για τους μαθητές της περιοχής, σε συνεργασία με την οργάνωση Eduact.

– Περιβάλλον: Υποστήριξη του έργου καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου

Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι δράσεις υποστήριξης και εξοπλισμού του Δήμου Αριστοτέλη, με
κυριότερες τις δωρεές ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος (€158.000), οικοδομικών υλικών
(€80.000) και δύο τετρακίνητων οχημάτων (€49.600), καθώς και τον καθαρισμό των παραλιών του Δήμου πριν την τουριστική περίοδο (€37.000).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πληθώρα μικρότερων δράσεων υλοποιήθηκαν και στους στρατηγικούς άξονες του Αθλητισμού και των Τεχνών, με την εταιρεία να υποστηρίζει το σύνολο σχεδόν των αξιόλογων πολιτιστικών δρώμενων και αθλητικών γεγονότων που υλοποιήθηκαν εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Διαρκής, ειλικρινής και διαφανής διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

Παράλληλα, τη χρονιά που πέρασε, η Ελληνικός Χρυσός συνέχισε για ακόμη μια χρονιά να προωθεί τον διαρκή, ειλικρινή και διαφανή διάλογο με όλους τους κοινωνικούς της εταίρους. Για το σκοπό αυτό, προχώρησε στην εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ), μιας διεξοδικής και εις βάθος αποτύπωσης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραμέτρων του έργου ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, διεξάγοντας μια εκτενή και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία διαβούλευσης, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά.

Επιπρόσθετα, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των καναλιών απευθείας επικοινωνίας με τους κοινωνικούς της εταίρους, η Ελληνικός Χρυσός δημιούργησε ένα Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού εντός του κοινοτικού καταστήματος Νεοχωρίου, που αποτέλεσε κόμβο προσωπικής επαφής με κάθε ενδιαφερόμενο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εντός του 2023 το κέντρο θα μεταστεγαστεί σε ένα νέο μόνιμο γραφείο, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου, εξυπηρετώντας πλέον και τις ανάγκες του Μηχανισμού Υποβολής Αναφοράς (Grievance Mechanism), μιας πρωτοβουλίας με έμφαση τη διαφάνεια που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2022 και ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να θέτει επώνυμα ή ανώνυμα υπόψη της εταιρείας ζητήματα που τον απασχολούν και αφορούν τη δραστηριότητά της.

Οι παραπάνω δράσεις συμπληρώνουν το εκτενές έργο που έχει υλοποιηθεί την τελευταία δεκαετία στην περιοχή με τις συνολικές επενδύσεις να ξεπερνούν τα 26 εκατ. ευρώ. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της Νέας Επενδυτικής Συμφωνίας, η Ελληνικός Χρυσός έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει εμβληματικές επενδύσεις 80 εκατ. δολαρίων σε έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία, σε ένα καινοφανές και φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικών επενδύσεων, που θα τονώσει την ανάπτυξη της περιοχής και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις