Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TrophyΤροφή 2023: Στις 28 Νοεμβρίου η Τελική Εκδήλωση με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία»

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνονται για το 2023 οι δράσεις του TrophyΤροφή, το οποίο τα τελευταία 5 χρόνια διαμορφώνει μια συνολική πρόταση αξίας για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, συνδυάζοντας καινοτόμες ενέργειες, όπως τα “Trophy Meet-ups” και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας “Trophy Open Innovation”.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ολοκληρώνει τις δράσεις του TrophyΤροφή για το 2023, με το TrophyΤροφή – The Event, μια εκδήλωση που τοποθετεί στο επίκεντρό της το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, προτάσσοντας τη σημασία της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Το TrophyΤροφή – The Event, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, 16:30, στο Ωδείο Αθηνών, αίθουσα Άρης Γαρουφαλής (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75, Αθήνα).

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνονται για το 2023 οι δράσεις του TrophyΤροφή, το οποίο τα τελευταία 5 χρόνια διαμορφώνει μια συνολική πρόταση αξίας για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, συνδυάζοντας καινοτόμες ενέργειες, όπως τα “Trophy Meet-ups” και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας “Trophy Open Innovation”.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν panel συζήτησης από εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας (startups και VCs), εταιρείες του κλάδου, καθώς και ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς σχετικά με τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει τα πάνελ συζήτησης «Start ups & Κλιματική Αλλαγή – Πρωτοβουλίες που απαντούν τα ερωτήματα του αύριο», «Διευρύνοντας τη στρατηγική αειφορίας: Αναγεννητική Γεωργία», «Μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και Πανεπιστήμια», «Έρευνα και σύνδεση με τις προκλήσεις του αγροδιατροφού κλάδου», καθώς και τα fireside chats “Ηow to make Sustainability Profitable & Profitability Sustainable”, «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού τομέα – Κλιματικές υπηρεσίες και εργαλεία κλιματικών προσομοιώσεων» και «Θαλάσσια οικονομία: Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία».

Η εκδήλωση TrophyΤροφή – The Event είναι ανοικτή για το κοινό κατόπιν δήλωσης συμμετοχής εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

To TrophyΤροφή 2023 οργανώνεται και υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα  Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγοί της τελικής εκδήλωσης TrophyΤροφή 2023 είναι οι εταιρείες Βayer, ΑΒ Βασιλόπουλος, BASF και Intertech.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Κέντρο Αγροδιατροφής του Α.Π.Θ., το Walk-Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο
Μακεδονίας, το ΜΒΑ και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α),

Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους (Greek Cold Storage and Logistics Association).

Το TrophyΤροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistics με προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνει το TrophyΤροφή από το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και VCs. Μέχρι σήμερα, μέσω του εγχειρήματος, έχουν υποστηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ οι συνολικά 16 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν μοιραστεί χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 100.000€. Παράλληλα, έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις