Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VentureGarden Ηράκλειο: Έναρξη 5ου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών

Το VentureGarden Ηράκλειο ξεκινά τα μαθήματα του 5ου κύκλου στις 5 Φεβρουαρίου 2024, ενώ, οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν ως τις 21 Ιανουαρίου.

 

Το VentureGarden Ηράκλειο, το οποίο υλοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με τον οργανισμό Bizrupt, εισέρχεται στον 5ο κύκλο του. Η συνέργεια του Alba με το Bizrupt έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Το VentureGarden Ηράκλειο ξεκινά τα μαθήματα του 5ου κύκλου στις 5 Φεβρουαρίου 2024, ενώ, οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν ως τις 21 Ιανουαρίου.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος, διοργανώθηκε εκδήλωση στις 12 Ιανουαρίου 2024 σε συνεργασία με το Bizrupt με τίτλο «Από την ιδέα στη χρηματοδότηση» στο Ηράκλειο Κρήτης. Τόσο η ομάδα του VentureGarden όσο και η ομάδα του Bizrupt αναγνώρισαν την αναγκαιότητα που υπάρχει για τις μικρές επιχειρήσεις να περιηγηθούν στο περίπλοκο τοπίο χρηματοδότησης και διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση με στόχο να βοηθήσουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις να κατανοήσουν πώς να αναζητήσουν χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζητήσεις σχετικά με τις κρίσιμες πτυχές της χρηματοδότησης και να ενημερωθούν από ειδικούς για τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια που χρειάζονται.

Καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Μαρίσα Αντωνοπούλου, Chief Operations Officer, AFI-Microfinance, ο Σταύρος Καουκάκης, Information Technology Consultant του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Αττικής, ο Μάνος Μοσχούς, Co-Founder & CTO, AbZorba Games, Entrepreneur & Business Angel και ο Μάρκος Κομονδούρος, Partner & Founder, Investing for Purpose.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης τόνισαν πως η πρόταση αξίας (value proposition) της ομαδικής εργασίας και δικτύωσης αλλά και το γεγονός πως οι μελλοντικοί επιχειρηματίες χρειάζεται να έχουν χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση αξίας για την επιχείρησή τους αποτελούν σημαντικούς πυλώνες για τη συμμετοχή στο VentureGarden, και θα αναλυθούν σε βάθος στο πρόγραμμα.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο VentureGarden Ηράκλειο, θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε διάρκεια 5 εβδομάδων βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίες και οι οποίοι θα ενταχθούν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά. Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Πιστές και πιστοί στο μότο του VentureGarden «Helping People Grow Ideas», οι εκπαιδευτές, μεντόρισες και μέντορες του προγράμματος θα δώσουν τα κατάλληλα εφόδια σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους εμβαθύνοντας σε σύγχρονα εργαλεία στρατηγικής και μάρκετινγκ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, όπως το Value Proposition Canvas, το Empathy Map καθώς και μεθόδους έρευνας αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη του προγράμματος στο Ηράκλειο το 2019, έχουν ήδη ληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις, με 61 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει τους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος. Παράλληλα, έχουν προσφερθεί περισσότερες από 270 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης στις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες του VentureGarden και το 96% εξ’ αυτών δηλώνουν ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα σε φίλους και γνωστούς.

Τα μαθήματα του VentureGarden στην Κρήτη πρόκειται να ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου, και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μεταξύ 18:00 έως 21:00. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία στον χώρο του Bizrupt (Βικέλα 34-36, Ηράκλειο).

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το VentureGarden Ηράκλειο μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις