Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους που πωλούν διαφημίσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις

Εκατοντάδες ρόλοι παγκοσμίως καταργούνται σταδιακά και οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κενές θέσεις εντός της ομάδας ή αλλού στην Google.

Λίγες ημέρες μετά την απόλυση περισσότερων από χίλιων υπαλλήλων από τα τμήματα Pixel, Nest, Fitbit, Google Assistant και core engineering, η Google περικόπτει εκατοντάδες ρόλους στην ομάδα διαφημιστικών πωλήσεων, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας στο Engadget.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από τις περικοπές. Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Business Insider, το οποίο έλαβε ένα σημείωμα που έστειλε ο επικεφαλής επιχειρήσεων της Google Philipp Schindler στο προσωπικό την Τρίτη.

Η Google δήλωσε ότι υποβάλλεται σε μια ενδελεχή ετήσια διαδικασία για τη αναδιάρθρωσης της ομάδας της, ώστε να παρέχει βέλτιστες υπηρεσίες στους πελάτες της που ασχολούνται με τις διαφημίσεις. Αυτό περιλαμβάνει την ευθυγράμμιση των πελατών με τις κατάλληλες εξειδικευμένες ομάδες και τα κανάλια πωλήσεων για την κάλυψη των απαιτήσεων εξυπηρέτησης. Συνεπώς, εκατοντάδες ρόλοι παγκοσμίως καταργούνται σταδιακά και οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κενές θέσεις εντός της ομάδας ή αλλού στην Google.

Ο νέος γύρος απολύσεων στη Google αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, με μειώσεις σε χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2023.

Η Amazon απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους από τις εταιρείες Twitch, Prime Video, MGM Studios και Audible. Άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Discord, Meta, Unity και Duolingo προχώρησαν επίσης σε μειώσεις προσωπικού το 2024.

Τον Δεκέμβριο, το The Information ανέφερε ότι η Google σκόπευε να αναδιαρθρώσει τη μονάδα πωλήσεων διαφημίσεων, η οποία απασχολεί πάνω από 30.000 άτομα. Το σχέδιο είναι να αξιοποιήσει τη μηχανική μάθηση για να βοηθήσει τους πελάτες να αγοράζουν περισσότερες διαφημίσεις σε βασικά προϊόντα όπως το Google Search και το YouTube, τα οποία αποτελούν τις κύριες πηγές εσόδων της εταιρείας. Η πλειονότητα των περικοπών θέσεων εργασίας επικεντρώνεται στις ομάδες πωλήσεων διαφημίσεων που πωλούν διαφημίσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις