Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Finartix: Νέα συνεργασία με την βρετανική Fintech Paymentology

Στόχος η παροχή ευέλικτων λύσεων πληρωμών και έκδοσης καρτών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες

Η FINARTIX Fintech Solutions S.A. προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Paymentology, μια πρωτοποριακή fintech εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να φέρει ευέλικτες λύσεις πληρωμών και έκδοσης καρτών, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, Κύπρο, Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ανατολική Αφρική, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Αυτή η συνεργασία αφορά στην υλοποίηση της λύσης διαχείρισης καρτών βασισμένης στο cloud από την Paymentology, για την έκδοση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών. Το προϊόν, το οποίο κατασκευάστηκε από την αρχή με στόχο να είναι cloud agnostic, βοηθά τόσο τις παραδοσιακές όσο και  τις ψηφιακές τράπεζες και τα EMIs να διαχειρίζονται αξιόπιστα τις συναλλαγές των καταναλωτών, επιτρέποντας στους καταναλωτές μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση και διαχείριση των καρτών τους.

Αυτά τα βελτιωμένα αναλυτικά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων απάτης – fraud controls – με βάση την τεχνητή νοημοσύνη) είναι ζωτικής σημασίας για τις τράπεζες που μετασχηματίζονται ψηφιακά, προκειμένου να προσφέρουν πελατοκεντρικές / real-time λύσεις, που είναι ελκυστικές και σημαντικές. Ο μηχανισμός επεξεργασίας πληρωμών της Paymentology στις κορυφαίες ψηφιακές τράπεζες, όπως η Revolut, χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία για να επιτρέπει στις τράπεζες  να παράγουν γρήγορα και αξιόπιστα νέες υπηρεσίες με μειωμένο κόστος και να δημιουργούν χωρίς εξαρτήσεις προϊόντα καρτών που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών τους.

Ο Πρόεδρος της Paymentology, John Yeomans

Ο Πρόεδρος της Paymentology, John Yeomans, σχολίασε: “Αυτή η συνεργασία θα αξιοποιήσει την εμπειρία της ομάδας της FINARTIX και μέσω αυτής θα επιτρέψει μεγαλύτερη εμβέλεια των δυνατοτήτων των προϊόντων μας στην ευρύτερη περιοχή, και θα φέρει αυτήν την κορυφαία τεχνολογία στις τράπεζες και σε ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας  με την κορυφαία καινοτόμα εταιρεία στον τομέα των Πληρωμών” δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της FINARTIX. “Έχουμε εντοπίσει το σημαντικό ενδιαφέρον της αγοράς για νέες λύσεις, καθώς και τις αδυναμίες των παραδοσιακών συστημάτων διαχείρισης προϊόντων καρτών.  Υπάρχει σημαντική ανάγκη για γρήγορες, αξιόπιστες, απόλυτα ελεγχόμενες συναλλαγές (τόσο από την Τράπεζα όσο και από τον κάτοχο της κάρτας) με παράλληλη πλήρη στατιστική ανάλυση ιστορικού δραστηριότητας πελάτη. Η Paymentology προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις συναλλαγές τους με ευελιξία και αξιοπιστία, για οποιοδήποτε προϊόν σχετίζεται με κάρτες.”

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις