Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλειοψηφική συμμετοχή στην ελληνική Fintech FINARTIX αποκτά ο Όμιλος Arηs

Στρατηγική πλειοφηφική συμμετοχή στην ελληνική εταιρεία FINARTIX Fintech Solutions SA απέκτησε ο Όμιλος Arηs, από την 1η Απριλίου, συνεχίζοντας την ανάπτυξή του στην Ευρώπη.

Η FINARTIX, που πλέον αποτελεί μέρος του Ομίλου, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει προϊόντα, τεχνολογίες και συναφείς υπηρεσίες στη Ελληνική και Διεθνή Τραπεζική Αγορά, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σημαντικής προστιθέμενης αξίας. Η εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο χαρτοφυλάκιο Τραπεζικών Προϊόντων αναγνωρισμένων Διεθνών προμηθευτών για συστήματα Core Banking, Digital Banking, Payments, BPMS/BI, Loan Automation και Collections καθώς και ολοκληρωμένων υπηρεσιών με αναγνωρισμένα υφηλού επιπέδου στελέχη στο χώρο της Τραπεζικής Πληροφορικής.

H FINARTIX ιδρύθηκε στα τέλη του 2019 από στελέχη με πολυετή εμπειρία στον χώρο της διαχείρισης και προώθησης σύνθετων Τραπεζικών Λύσεων, τον Ανδρέα Διαμαντέα, Πρόεδρο ΔΣ και τον Νίκο Μαυραγάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η Arηs Group από την πλευρά της είναι ηγέτης της αγοράς στη διαχείριση σύνθετων έργων και συστημάτων πληροφορικής, με έδρα το Λουξεμβούργο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από 5 άτομα και σήμερα έχει εξελιχθεί με 13 θυγατρικές και περισσότερους από 1.500 συνεργάτες στο Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η ετήσια ανάπτυξή της ξεπέρασε το 20% και έφτασε σε νέο ρεκόρ το 2019 με κύκλο εργασιών 148,4 εκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 37% σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση. Όσον αφορά το οικονομικό έτος 2020 – το οποίο λήγει στα τέλη Ιουλίου – τα αποτελέσματα αναμένονται επίσης να είναι εξαιρετικά, με κύκλο εργασιών 180 εκατομμύρια ευρώ.

«Μπαίνοντας» στην FINARTIX, μετά από περισσότερα από 16 χρόνια οργανικής ανάπτυξης και ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής του πολιτικής, ο Όμιλος Arηs ενισχύει την τεχνογνωσία του στον τραπεζικό / χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος δημιούργησε πάνω από το 7% του κύκλου εργασιών του πέρυσι. Χάρη σε αυτό το βήμα, ο Όμιλος Arηs ενισχύει επίσης την ευρωπαϊκή του θέση και διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό του εισάγοντας ένα άλλο προϊόν που συμπληρώνει το φάσμα των υπηρεσιών του.

«Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει την πρώτη μας μη οργανική ανάπτυξη», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Arηs Jourdan Serderidis. «Η Finartix, η οποία ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες, υποστηρίζεται από προσωπικό υψηλής ποιότητας και αποτελεί πραγματική ευκαιρία για την ανάπτυξή μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις