Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Meet: Δωρεάν για όλους πλέον η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων

Αν η πανδημία έχει ευνοήσει έναν τομέα, αυτός είναι σίγουρα των τηλεδιασκέψεων. Μέσα σε λίγους μήνες, οι πλατφόρμες/ εφαρμογές αυτού του είδους έχουν δει τρομερή ανάπτυξη και, πλέον, “παλεύουν” με κάθε τρόπο για το ποια θα κυριαρχήσει, ποια θα έχει το μεγαλύτερο κοινό και θα καταφέρει να το διατηρήσει.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Mark Zuckerberg παρουσίασε ορισμένες νέες δυνατότητες βιντεοδιάσκεψης και τηλεπικοινωνίας που είναι πλέον διαθέσιμες σε Facebook, WhatsApp και Instagram. Με αυτόν τον τρόπο, “τα έβαλε” άτυπα με το Zoom, που έχει αναδειχθεί ο “βασιλιάς” της καραντίνας, αλλά και με εφαρμογές από το Be-live και το HouseParty.

Τώρα, η “Google” μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι, ανακοινώνοντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα αρχίσει να προσφέρει δωρεάν σε όλους το Google Meet, το δικό της αντίστοιχο προϊόν τηλεδιασκέψεων. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές Μαΐου, όποιος διαθέτει email μπορεί να ξεκινήσει -ή να συνδεθεί δωρεάν και να αρχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι πολλά χαρακτηριστικά του Google Meet ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στους πελάτες του G Suite, επομένως επί πληρωμή. Τώρα, βλέποντας την ανάγκη που υπάρχει για τέτοιες εφαρμογές αλλά και την ανάπτυξη του ίδιου του Meet από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, η Google αποφάσισε να αρχίσει να το διαθέτει δωρεάν, αλλά “σταδιακά”.

“Τις επόμενες ημέρες θα διαθέτουμε προσεκτικά στην κυκλοφορία το Meet, για να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να παρέχουμε σε όλους την αξιοπιστία και την ασφάλεια που περιμένουν από τη Google”, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προτάσσει την ασφάλεια του χρήστη και των δεδομένων του.

Η Google στέκεται ιδιαίτερα σε αυτό, καθώς το ζήτημα της ασφάλειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά που έχουν τεθεί στο “τραπέζι” το διάστημα αυτό, με την “έκρηξη” της τηλε-εργασίας αλλά και γιατί η ασφάλεια είναι ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του Zoom. Η Google, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι σχεδίασε το Meet “ώστε να λειτουργεί σε ασφαλή βάση, παρέχοντας τα μέσα προστασίας που χρειάζονται προκειμένου να είναι οι χρήστες μας ασφαλείς, τα στοιχεία τους διασφαλισμένα και οι πληροφορίες τους απόρρητες” και συμπληρώνει:

“Διαθέτουμε ένα εξαιρετικά ασφαλές και ανθεκτικό ιδιωτικό δίκτυο που συνδέει τα κέντρα δεδομένων μας μεταξύ τους — διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή. Η εμπιστοσύνη βασίζεται στη διαφάνεια και για αυτό δημοσιεύουμε τις τοποθεσίες όλων των κέντρων δεδομένων μας”.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Google Meet

Δωρεάν λογαριασμοί Google Meet για ιδιώτες

Το Meet διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στο meet.google.com και μέσω εφαρμογών για κινητά με σύστημα iOS ή Android. Και, αν χρησιμοποιείτε το Google Calendar, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε ή να συνδεθείτε από εκεί.

Αν διατηρείτε έναν λογαριασμό Google (για παράδειγμα, αν είστε χρήστης του @gmail.com), εγγραφείτε στο meet.google.com για να ξεκινήσετε. Αν δεν έχετε δωρεάν λογαριασμό Google, θα πρέπει να αποκτήσετε (η Google καθιστά απαραίτητο αυτό το βήμα ως ένα μέτρο ασφάλειας).

Google Meet για ομάδες

Για οργανισμούς που δεν είναι ήδη πελάτες του G Suite, η Google ανακοίνωσε μια νέα έκδοση που ονομάζεται G Suite Essentials. Απευθύνεται σε ομάδες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν το Meet σε συνδυασμό με άλλα επιλεγμένα προϊόντα του G Suite, όπως το Google Drive καθώς και με τα Docs, Sheets και Slides για δημιουργία περιεχομένου και συνεργασία σε πραγματικό χρόνο.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το G Suite Essentials θα διατίθεται δωρεάν μαζί με τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Meet που περιλαμβάνει.

Google Meet για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Αν είστε μια από τις εταιρείες & οργανισμούς που χρησιμοποιούν το G Suite τότε έχετε ήδη πρόσβαση στο Meet. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι διαχειριστές είναι να ενεργοποιήσουν το Meet, ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο Help Center. Πλέον, η Google παρέχει τρεις τρόπους για τις επιχειρήσεις που είναι είτε νέοι ή τρέχοντες πελάτες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο Meet έως τις 30 Σεπτεμβρίου:

  • Δωρεάν πρόσβαση στα προηγμένα χαρακτηριστικά του Meet για όλους τους πελάτες του G Suite, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα live stream για έως και 100,000 θεατές.
  • Δωρεάν πρόσθετη άδεια χρήσης του Meet για υπάρχοντες πελάτες του G Suite, χωρίς τροποποιήσεις στα τρέχοντα συμβόλαιά τους.
  • Δωρεάν χρήση του G Suite Essentials για νέες επιχειρήσεις – πελάτες.

Το Google Meet σε σχολεία και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Το Meet περιλαμβάνεται και στο G Suite for Education, που υπηρετεί πάνω από 120 εκατομμύρια μαθητές και δασκάλους σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που το σχολείο χρησιμοποιεί ήδη το G Suite for Education, ο διαχειριστής μπορεί να ενεργοποιήσει το Meet χωρίς πρόσθετο κόστος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις