Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γαλλικό Ινστιτούτο: Εκδήλωση για την ελληνική αστική γεωργία

Η έβδομη συνάντηση της « Νεολαίας που καινοτομεί» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στις 19.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και είναι αφιερωμένη στην αστική γεωργία.

Μετά την επιτυχημένη προηγούμενη εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη σε όσους επέστρεψαν στην επαρχία για να γίνουν αγρότες, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εστιάζει στους Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες που επαναφέρουν τη γεωργία στην πόλη.

Πέρα από την επιθυμία να καλλιεργήσουμε τα δικά μας προϊόντα, αυτές οι πρωτοβουλίες ανταποκρίνονται, επίσης, στην επιθυμία προώθησης των βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, της επικράτησης της βιολογικής καλλιέργειας και της κατανάλωσης προϊόντων της εποχής. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, τα προβλήματα ρύπανσης του αστικού περιβάλλοντος δεν βλάπτουν αυτή την παραγωγή. Αντίθετα, αυτός ο τομέας έχει λάβει μία υπεύθυνη δέσμευση και συμβάλει στην καινοτομία.

Οι ομιλητές περιλαμβάνουν:
– Adelaide De Vulliod, αρμόδια για την ανάπτυξη στη Citizen Farm (Γαλλία)
Startup εξειδικευμένη στην ενυδρειοπονία (χρήση φιλτραρισμένων αποβλήτων ψαριών για την καλλιέργεια των φυτών). Εγκατεστημένη στη Τουλούζη, προετοιμάζει την κατασκευή του πιο μεγάλου θερμοκηπίου ενυδρειοπονίας στην περιφέρεια Ile-de-France.

– Ντίνος Μαχαίρας, διευθυντής της Οργάνωσης Γη-Organization Earth (Ελλάδα)
Μη Κυβερνητική Οργάνωση που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη μέσω της διαχείρισης ενός πειραματικού κήπου (το « Κέντρο της Γης»), και υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της « Γη Κ44» στο Γκάζι.

– Yohan Hubert, ιδρυτής της Startup Sous les Fraises (Γαλλία)
Πρωτοπόρα επιχείρηση στην βιολογική καλλιέργεια βρώσιμων φυτών σε αστικό περιβάλλον (στέγες των πολυκαταστημάτων του Παρισιού).

– Χρήστος Ραφτογιάννης, διευθυντής της City Crops (Ελλάδα)
Η «City Crop» δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καλλιεργήσουν τα λαχανικά τους, ακόμα και μέσα στο σαλόνι τους, σε ένα γυάλινο κουτί με τη βοήθεια μίας εφαρμογής στο κινητό.

– Maxime de Rostolan, συνιδρυτής της Fermes d’Avenir (Γαλλία)
Μικρή πειραματική φάρμα που χρησιμοποιεί τη μέθοδο της μόνιμης καλλιέργειας (permaculture) και θεωρείται από πολλούς επιστήμονες  και οικονομολόγους ως το πρότυπο της γεωργίας του μέλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις