Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο νικητής του Start Tel Aviv Athens 2017 που πάει στο DLD Festival τον Σεπτέμβριο

Πραγματοποιήθηκε εχθές στο Impact Hub ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού Start Tel Aviv Athens 2017 ο οποίος πραγματοποιείται σε 20 χώρες όλου του κόσμου μέσω των Πρεσβειών του Ισραήλ.

Ο διαγωνισμός Start Tel Aviv διοργανώθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας σε συνεργασία με το Impact Hub και η έμφαση ήταν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα αλλά και την αστική ανάπτυξη.

Η κα Μπεν – Άμπα, Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την θέληση του Ισραήλ να συνδέσει το ανεπτυγμένο Startup οικοσύστημα της χώρας της με αυτό της Ελλάδας και να δώσει την ευκαιρία σε μια ομάδα να περάσει πέντε ημέρες στο μεγάλο φεστιβάλ τεχνολογίας DLD Tel Aviv τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με mentoring, networking και επαφή με άλλους ιδρυτές Startups και φυσικά επενδυτές.

«Άρωμα γυναίκας» στο Start Tel Aviv Pitching Competition 2016

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοκκινάκης από το Impact Hub Athens δήλωσε ότι «πλέον μετακινούμαστε απο την κλασική επιχειρηματικότητα στην πιο υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που μπορεί να αλλάξει την πόλη μας, τις κοινότητές μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο και ενθαρρύνουμε κάθε επιχειρηματική δράση, ώστε να εξελίξει και να επεκτείνει τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο».

30 αιτήσεις κατατέθηκαν και αξιολογήθηκαν μια ομάδα έμπειρων με το χώρο κριτών και 6 ομάδες πέρασαν στον τελικό όπου και παρουσίασαν την ιδέα τους.

Τον διαγωνισμό κέρδισε η 3asyR της Μαρίας Τσιάνα και της Βασιλικής Χρυσοβιτσιώτη, η οποία έχει φτιάξει μια πλατφόρμα αλλά και τα εργαλεία τα οποία βοηθούν τους δυσλεκτικούς να διαβάσουν κείμενα online.

Τη δεύτερη θέση πήρε η ιδέα Joy Park με ένα κινούμενο εργαστήριο “αισθήσεων” για παιδιά και την τρίτη θέση η σχολή για επαγγελματίες ψαράδες Εναλεία.

Οι άλλες τρεις ομάδες περιλαμβάνουν:

Την Metis Seagrass η οποία φτιάχνει ειδικά πλακάκια επενδύσεων εσωτερικών χώρων απο φύκια με στόχο την μείωση της περιβαντολλογικής μόλυνσης απο τα παραδοσιακά υλικά.

Την ομάδα δυτών απο το Λουτράκι, We Dive We Clean, η οποία καθαρίζει, εθελοντικά αρχικά, και πλέον πιο οργανωμένα τους βυθούς των λιμανιών.

Την ομάδα StrigiForms Hub η οποία έχει φτιάξει μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά που έχουν φύγει από την εστία τους και πρόσφυγες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις