Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To κοινό αποδέχεται και χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες FinTech

To FinTech βρίσκεται σε φάση έντονης επέκτασης αλλά και αποδοχής από το κοινό σαν μια εξαιρετική εναλλακτική που μας διευκολύνει στις καθημερινές συναλλαγές μας αλλά και μας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα της τελευταίας μεγάλης έρευνας της EY FinTech Adoption Index σε 22.000 καταναλωτές σε 20 αγορές σε όλον τον κόσμο.

Το ηλικιακό κοινό με την μεγαλύτερη αποδοχή είναι όπως ήταν αναμενόμενο το 25-34 με το 35-44 να ακολουθεί αλλά και το 18-24 να έχει ένα μεγάλο ποσοστό.

Fintech_702-3

Στην ερώτηση ποιες υπηρεσίες χρησιμοποίησαν οι ερωτώμενοι έστω και μια φορά, οι μεταφορές χρημάτων και οι πληρωμές βρίσκονται στη πρώτη θέση με 50% και ακολουθούν τα ασφαλιστικά προϊόντα με 24% και οι επενδύσεις και αποταμιεύσεις με 20%.
33% έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο υπηρεσίες ενώ το 84% των ερωτώμενων γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται έναντι 62% το 2015.
Ειδικά για τις μεταφορές χρημάτων και πληρωμές το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 88% στο κοντινό μέλλον.

Οι 22.000 καταναλωτές της έρευνας προέρχονται τόσο από αναπτυσσόμενες χώρες όσο και από ανεπτυγμένες με την Κίνα και την Ινδία να βρίσκονται στη κορυφή χρήσης υπηρεσιών FinTech. Βραζιλία και ΗΠΑ βρίσκονται πιο κάτω με τον κόσμο εκεί να ασχολείται κυρίως με την αποταμίευση και τις επενδύσεις και τον δανεισμό.

Όπως είναι φυσικό οι χρήστες FinTech, και συγκεκριμένα το 64%,  προτιμούν τα ψηφιακά κανάλια για να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα στην καθημερινότητά τους, σε σχέση με το 38% των μη χρηστών, κάτι που δείχνει τις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνέργειες και προώθηση άλλων υπηρεσιών.

Μπορείτε να βρείτε όλη την έρευνα εδώ.

Fintech_702-4

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις