Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εύα Καϊλή η πιο “επιδραστική” ευρωβουλευτής σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής

Η Εύα Καϊλή αναδεικνύεται ως το πιο επιδραστικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής, σύμφωνα με τον Δείκτη Επιρροής που δημιουργήθηκε κατόπιν συνεργασίας των Burson Cohn & Wolfe (BCW) και VoteWatch.

Ο Δείκτης αυτός, εντοπίζει τα πρόσωπα που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση – επιρροή σε διάφορους τομείς πολιτικής της ΕΕ. Συγκεκριμένα, μετρά δύο άξονες: την πολιτική επιρροή (κατά πόσο κάποιος είναι ικανός να αλλάξει τη νομοθεσία, να κερδίσει ψήφους και να διαμορφώνει συζητήσεις) και την κοινωνική επιρροή (κατά πόσο κάποιος μπορεί να προσεγγίσει τους πολίτες, να μετατοπίσει τον δημόσιο διάλογο και να οικοδομήσει κοινότητες υποστηριξης).

Οι γυναίκες ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού

Η μελέτη ειδικά για τον τομέα της ψηφιακής πολιτικής περιλαμβάνει δύο ευρήματα που αξίζει να προσέξουμε. Το πρώτο είναι ότι οι γυναίκες ευρωβουλευτές έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στο κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα η μελέτη δείχνει ότι από τους 10 κορυφαίους ευρωβουλευτές στη διαμόρφωση ψηφιακής πολιτικής, οι 8 είναι γυναίκες. Εκτός της κ. Καϊλή, η οποία διακρίνεται για το έργο της στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το Blockchain, στη δεκάδα βρίσκονται οι: Pilar del Castillo Vera (Ισπανία), Karen Mechior (Δανία), Lina Gálvez Muñoz (Ισπανία), Sophia in ‘t Veld (Ολλανδία), Maria da Graça Carvalho (Πορτογαλία), Miapetra Kumpula-Natri (Φινλανδία) και Eva Maydell (Βουλγαρία).

“Αυτή είναι μια άλλη ενθαρρυντική ένδειξη του κεντρικού ρόλου των γυναικών στη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ”, δήλωσε η Julie Valente της BCW Brussels. “Το μέλλον της Ευρώπης είναι ψηφιακό και είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δώσει ένα ισχυρό παράδειγμα για την ένταξη των γυναικών στον τεχνολογικό και ψηφιακό τομέα”.

Τα μικρότερα κράτη “ακούγονται” περισσότερο

Το δεύτερο αξιοσημείωτο εύρημα που παρατηρείται είναι ότι μικρότερα κράτη – μέλη όπως η Εσθονία ή η Μάλτα καταφέρνουν να “ακουστούν” περισσότερο από μεγαλύτερες χώρες.

Το Digital Influence Index δείχνει ότι οι ευρωβουλευτές από κράτη όπως η Μάλτα, η Εσθονία και η Λετονία έχουν κατά μέσο όρο τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή. Σύμφωνα με τον Doru Peter Frantescu, Διευθύνοντα Σύμβουλο της VoteWatch Europe και μέλος της EU AI Alliance, η υψηλή κατάταξη των συγκεκριμένων χωρών “αντικατοπτρίζει τον ταχύτερο ρυθμό του ψηφιακού μετασχηματισμού σε αυτό το μέρος της Ευρώπης”.

“Τα μικρότερα κράτη μέλη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής μετάβασης στην Ευρώπη. Πρόκειται για φιλικά προς την τεχνολογία, ευέλικτα κράτη που προωθούν την καινοτομία”, πρόσθεσε ο Tom Denney, διευθυντής τεχνολογίας της BCW Brussels. “Ο δείκτης αποδεικνύει ότι αυτές οι χώρες είναι σημαντικοί παίκτες στη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.”

Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις