Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πράσινο φως” για την επένδυση της Amazon στη Deliveroo, μετά από 15 μήνες

Μετά από πολύμηνη “μάχη” με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, η Amazon πήρε έγκριση για την εξαγορά μεριδίου μειοψηφίας στην βρετανική startup Deliveroo, η οποία δραστηριοποιείται στο delivery φαγητού.

Τον Μάιο του 2019 η Amazon είχε ηγηθεί μιας επένδυσης-μαμούθ, ύψους 575 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία. Ωστόσο, δύο μήνες αργότερα, οι αρμόδιοι φορείς της χώρας “παγωσαν” τη συμφωνία, ξεκινώντας λίγο καιρό αργότερα έρευνα για τις αρνητικές προς τον ανταγωνισμό επιπτώσεις του deal.

Νωρίτερα σήμερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε την τελική της απόφαση, επιβεβαιώνοντας ότι η επένδυση μειοψηφίας της Amazon – η οποία θα της δώσει μερίδιο 16% στη Deliveroo – μπορεί να προχωρήσει.

“Είμαστε χαρούμενοι που η CMA (σ.σ. Control Market Authority) ολοκλήρωσε την 15μηνη έρευνα και η επένδυση της Amazon μπορεί τώρα να προχωρήσει”, δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Deliveroo και συμπλήρωσε: “Αυτά είναι φανταστικά νέα για τους πελάτες και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και για τη βρετανική οικονομία.”

Σημειώνεται ότι με τα χρήματα αυτά, η Deliveroo σχεδιάζει να επεκταθεί περισσότερο, εξυπηρετώντας πελάτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία εστιατορίων στους καταλόγους της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις