Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Viva Wallet γίνεται τράπεζα

Η συμφωνία έλαβε την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές στην χώρα μας (Τράπεζα της Ελλάδος), όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (SSM)

Tραπεζική άδεια απέκτησε επίσημα η Viva Wallet, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των μετόχων της Praxia Bank από την Atlas Merchant Capital Oak στην Viva Wallet Holdings. Το ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που ήδη δραστηριοποιείται σε 23 χώρες της EEA, έγινε από χθες (3/8) μία από τις ελάχιστες neobanks που κατέχει πλέον τραπεζική άδεια στην Ευρώπη.

Η τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στη Viva Wallet να προσφέρει προϊόντα όπως δάνεια και καταθέσεις για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η συμφωνία έλαβε την σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές στην χώρα μας (Τράπεζα της Ελλάδος), όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (SSM) για την ολοκλήρωση της εξαγορά του 100% των μετοχών της Praxia Bank από το αμερικανικό fund Atlas Merchant Capital.

Η επίσημη ανακοίνωση

“H Viva Wallet Holdings ανακοινώνει τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της ΤτΕ. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Viva Wallet Holdings.

Για την επικύρωση της συμφωνίας ο ιδρυτής και CEO του ομίλου Viva, Χάρης Καρώνης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στα social media πως χθες (Δευτέρα) ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank: ” Η Viva Wallet γίνεται πραγματική τράπεζα”.

Η νέα διοίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  CIO και Co-Founder της Viva Wallet Μάκης Αντύπας θα αναλάβει το ρόλο του CEO της νέας τράπεζας και ο Βασίλης Τραπεζάνογλου θα αναλάβει το ρόλο του μη εκτελεστικού Προέδρου.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις