Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TaxScouts: 5,5 εκατ. ευρώ και ευρωπαϊκή επέκταση για τον “ψηφιακό λογιστή” από τη Βρετανία

Η βρετανική TaxScouts, εξασφάλισε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, για να επεκταθεί στην Ευρώπη και να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής φοροτεχνικής υπηρεσίας.

Έχοντας ήδη σημειώσει επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία επέλεξε την Ισπανία επιλέχθηκε ως τον επόμενό της “προορισμό” λόγω του μεγέθους της αγοράς αλλά και της πολυπλοκότητας του φορολογικού της συστήματος. Μετά την Ισπανία, η TaxScouts στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Συνδυάζοντας την «αυτοματοποίηση» με ένα δίκτυο λογιστών, η υπηρεσία της εταιρείας σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τον χρήστη στην προετοιμασία και υποβολή της φορολογικής του δήλωσης. Η εταιρεία χρεώνει μια σταθερή χρέωση – αυτή τη στιγμή 119 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο – και υπόσχεται γρήγορη εξυπηρέτηση, συνήθως σε μόλις 1-2 ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: Η πλατφόρμα καθοδηγεί τον χρήστη και του ζητά να ανεβάσει τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως τιμολόγια ή πιστοποιητικά, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα τα “τραβά” μόνη της από το διαδίκτυο. Τα στοιχεία στη συνέχεια καταγράφονται και στέλνονται για έλεγχο σε λογιστή της εταιρείας, ο οποίος ολοκληρώνει και τις διαδικασίες.

Από το λανσάρισμα της τον Ιανουάριο του 2018, η TaxScouts έχει αναπτυχθεί με πολύ μεγάλο ρυθμό.  Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η εταιρεία είδε φέτος τους χρήστες της να αυξάνονται κατά 30%, μια αύξηση που αποδίδεται στην πανδημία και στην επιθυμία που αυτή δημιούργησε για πρόωρη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, για την λήψη επιδομάτων από την κυβέρνηση.

Μέσα στο επόμενο έτος, η TaxScouts αναμένει να υποβάλει δεκάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις και γι’ αυτόν το λόγο, αυξάνει το δίκτυο συνεργατών της με ακόμη περισσότερους λογιστές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις