Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BP εγκαθιστά 100 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία

Η Aral, το κυρίαρχο brand λιανικής της BP στη Γερμανία, πρόκειται να επενδύσει σε ένα δίκτυο γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εγκαινιάσει 100 σημεία φόρτισης στα πρατήρια καυσίμων της στη Γερμανία, τους επόμενους 12 μήνες.

Οι ταχυφορτιστές της Aral θα λειτουργούν μόνοι τους και θα τροφοδοτούνται με 100% πράσινη ενέργεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της bp, ένα όχημα συμβατό με τους φορτιστές θα μπορεί να φορτίσει μέσα σε δέκα λεπτά, εξασφαλίζοντας αυτονομία 350 χιλιομέτρων.

Τα σημεία φόρτισης θα «ανοίξουν» για το κοινό σε στάδια. Οι πρώτοι φορτιστές, θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 τοποθεσίες, κυρίως κοντά σε αυτοκινητόδρομους και πολυσύχναστα σημεία. Σε καθεμία από αυτές τις τοποθεσίες θα εγκαθίστανται δύο φορτιστές που θα επιτρέπουν την φόρτιση τεσσάρων αυτοκινήτων ταυτόχρονα.

Οι πληρωμές θα μπορούν να γίνουν με πιστωτική κάρτα, με σάρωση ειδικού QR Code, μέσω της εφαρμογής Hubject ή μέσω της κάρτας Aral Fuel & Charge για επαγγελματίες οδηγούς. Επίσης, από το 2021 οι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν και μέσω ειδικού app που σχεδιάζει η Aral για αυτόν τον σκοπό.

Σημειώνεται εδώ ότι οι πρώτοι φορτιστές της εταιρείας έχουν ήδη τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τον τελευταίο χρόνο, σε πέντε τοποθεσίες. Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου θα ξεκινήσει τις ερχόμενες εβδομάδες, χωρίς όμως να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις