Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Booking.com απολύει το 25% του προσωπικού της λόγω πανδημίας

Μετά την Airbnb και την Tripadvisor, άλλη μία μεγάλη εταιρεία του τουρισμού οδηγείται σε μαζικές απολύσεις, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο. Ο λόγος για την Booking.com, η οποία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 25% του προσωπικού της.

Η Booking, η οποία διαχειρίζεται κι άλλες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως το Priceline.com, και το Kayak, είδε τις κρατήσεις στις πλατφόρμες της να μειώνονται κατά 51% το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η εταιρεία, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σήκωσε τον Απρίλιο 4 δισ. δολάρια με τη μορφή δανεισμού από επενδυτές της, ωστόσο φαίνεται πως αυτά δεν ήταν αρκετά για να δώσει λύση στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

“Η κρίση του Covid-19 έχει καταστρέψει τον ταξιδιωτικό κλάδο και συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο καθώς ο όγκος των ταξιδιών παραμένει σημαντικά μειωμένος”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC. “Ενώ έχουμε κάνει πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για το μέλλον των ταξιδιών”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απολύσεις θα αφορούν μόνο τους υπαλλήλους της Booking και όχι άλλων ιστότοπών της, και θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται σταδιακά ανά χώρα, από τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι μόνο η πληγείσα πλατφόρμα της εταιρείας απασχολεί σήμερα περισσότερους από 17,000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις