“Στο σπίτι” έως τον Ιούνιο του 2021 και οι υπάλληλοι της Uber

Η Uber δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει αντίστοιχη απόφαση μετά την πανδημία

Η Uber παρατείνει το καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας για τους υπαλλήλους της, έως τον Ιούνιο του 2021.  Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον CEO, Dara Khosrowshahi σε μια εταιρική συνάντηση.

Όπως αναφέρουν ωστόσο ξένα μέσα, το μέτρο δεν θα είναι υποχρεωτικό. Αυτό σημαίνει ότι θα επιτραπεί σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να επιστρέψει στο πόστο του, αν τα γραφεία της εταιρείας τελικά ανοίξουν πριν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Uber δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει αντίστοιχη απόφαση μετά την πανδημία. Πριν από μερικές μέρες, η Google ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να δουλέψουν από το σπίτι για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις προχωρούν σταδιακά πολλές τεχνολογικές εταιρείες, κυρίως στην Αμερική.

To Facebook, ενώ είχε αρχικά δηλώσει ότι οι υπάλληλοι του θα επιστρέψουν στα γραφεία τους το καλοκαίρι, τον Μάιο αναθεώρησε και παρέτεινε την εξ αποστάσεως εργασία έως το τέλος του χρόνου.

Την ίδια περίοδο, το Twitter ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι “για πάντα”, δίνοντας ωστόσο την επιλογή σε όποιον επιθυμεί να επιστρέψει στο πόστο του να το κάνει, μόλις τα γραφεία της εταιρείας ανοίξουν.

Την ίδια απόφαση έλαβε και η Square, ιδρυτής της οποίας είναι ο CEO του Twitter. Ο Jack Dorsey, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι μπορούν και αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους, εφόσον αυτό επιθυμούν.

Η περίπτωση της Siemens

Ακολουθώντας τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, και η Siemens αποφάσισε να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο εργασίας για τους υπαλλήλους της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα επιτρέπει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από όπου αυτοί αισθάνονται πιο παραγωγικοί, είτε αυτό είναι το σπίτι τους είτε κάποιος συνεργατικός χώρος.

“Θέλουμε οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από όπου νιώθουν πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί…οι υπάλληλοι της Square θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι τους μόνιμα, ακόμα και όταν τα γραφεία της εταιρείας αρχίζουν να ανοίγουν.Τις προηγούμενες εβδομάδες μάθαμε αρκετά σχετικά με το τι χρειάζεται (ένας υπάλληλος) προκειμένου να εκτελέσει αποτελεσματικά τη δουλειά του εκτός γραφείου και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε όσο προχωράμε.

Αυτές οι αλλαγές θα συσχετιστούν επίσης με ένα διαφορετικό στυλ ηγεσίας, που θα εστιάζει στα αποτελέσματα παρά στο χρόνο που αφιερώνεται στο γραφείο”, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Roland Busch.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις