Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 60,5 εκατ. συνδρομητές έχει πλέον το Disney+

Περισσότερους από 60.5 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή έχει πλέον το Disney+, όπως ανακοίνωσε χθες ο CEO της Walt Disney Company, Bob Chapek.

Ο Chapek μοιράστηκε αυτήν την πληροφορία κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, λέγοντας ότι η ανάπτυξη της πλατφόρμας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις της Disney για την υπηρεσία.

Το Disney+ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019. Τον Απρίλιο, η πλατφόρμα είχε φτάσει τους 50 εκατ. συνδρομητές. Η πανδημία του κορωνοϊού που ακολούθησε ήρθε να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο, όπως άλλωστε και τις περισσότερες υπηρεσίες streaming.

Το Netflix, για παράδειγμα, απέκτησε πάνω από 10 εκατ. νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο, με το σύνολο των χρηστών του να αγγίζει πλέον τα 193 εκατομμύρια. Οι άλλες streaming υπηρεσίες της Disney, ευνοήθηκαν επίσης. To ESPN+ είχε ανάπτυξη 100% από πέρυδι με 8,5 εκατ. συνδρομητές και το Hulu αναπτύχθηκε κατά 27% φτάνοντας τους 35,5 εκατ. συνδρομητές.

Σε γενικές γραμμές, το streaming ήταν η μόνη δραστηριότητα της Disney που πήγε καλά μέσα στην πανδημία, αφού όλες οι άλλες έμειναν στάσιμες ή μειώθηκαν όπως έδειξαν τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα. Ενδεικτικά, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν 42% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 11,8 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο παρουσίασαν απώλεια 2,61 δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις