Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Real Madrid επενδύει 9 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκές Startups

Την απόφαση της να επενδύσει σε καινοτόμες ιδέες και Startups από την Ευρώπη σε συνεργασία με το FundingBox, ανακοίνωσε η Real Madrid.

Η ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία στις αρχές του έτους δημιούργησε τον δικό της κόμβο καινοτομίας με όνομα “Real Madrid Next”, θα διαθέσει – μαζί με την πλατφόρμα διασύνδεσης νεοφυών επιχειρήσεων – συνολικά 9 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ειδικότερα, το FundingBox θα επενδύσει έως και 4,5 εκατ. ευρώ στις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν, βοηθώντας τις παράλληλα να εξασφαλίσουν πρόσθετη χρηματοδότηση από άλλα VCs. Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσφέρει στις ομάδες τους πόρους και τις γνώσεις της, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των projects τους. Το ποσό που θα προσφέρει η Ρεάλ μέσα από αυτές τις δράσεις θα ανέλθει επίσης σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, 30 εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους δύο φορείς. Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να ασχολούνται με τους παρακάτω τεχνολογικούς τομείς: e-health, performance, fan engagement, audiovisual content, cybersecurity, technology, social work και sustainability. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας στο [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις