Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bharti Airtel νέος συνεργάτης της Amazon στις cloud υπηρεσίες

Την Τετάρτη (5/8) η Amazon ανακοίνωσε συνεργασία με την Bharti Airtel, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ινδία με πάνω από 300 εκατ. συνδρομητές.

Ο Αμερικανικός κολοσσός του e-commerce έχει ως σκοπό τόσο να επεκτείνει την εμβέλεια του στις cloud υπηρεσίες (AWS) στην Ινδία, την δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά στο internet, όσο και να πουλήσει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών υπό την υπό επωνυμία της Airtel Cloud σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην χώρα της Νότιο-Ανατολικής Ασίας.

Η Airtel, που εξυπηρετεί πάνω από 2.500 μεγάλες επιχειρήσεις και περισσότερες από ένα εκατομμύριο αναδυόμενες επιχειρήσεις, υπέγραψε μια συμφωνία με την Google τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το deal με την Amazon.

Εξ’ άλλου οι δύο εταιρίες είχαν συνεργαστεί και το 2015 για να φέρουν νέες υπηρεσίες και θα βοηθήσουν τους υπάρχοντες πελάτες να έχουν επαφές με το Airtel Cloud, οπότε δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της AWS στην Ινδία και στην Νότια Ασία, Puneet Chandok δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η AWS φέρνει πάνω από 175 υπηρεσίες στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε κάθε φόρτο εργασίας στο cloud. Έχουμε την μεγαλύτερη και πιο ενεργή κοινότητα πελατών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις