Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok έρχεται στην Ευρώπη, επενδύοντας 420 εκατ. ευρώ

Το TikTok, η διάσημη εφαρμογή που βρίσκεται σε “πόλεμο” με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει το πρώτο κέντρο δεδομένων του στην Ευρώπη, επενδύοντας 420 εκατ. ευρώ.

Το νέο κέντρο θα δημιουργηθεί στην Ιρλανδία και σύμφωνα με την εταιρεία θα βελτιώσει την προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών της εφαρμογής όπως και την εμπειρία τους, μειώνοντας τους χρόνους φόρτωσης. Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του κέντρου, πιθανότατα στις αρχές του 2022, τα δεδομένα των χρηστών από την Ευρώπη θα αποθηκεύονται εκεί.

Η κίνηση επέκτασης των δραστηριοτήτων του εντός των συνόρων της ΕΕ αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας του TikTok να αποδειχθεί υπεύθυνος και αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών. Αυτό, γιατί όπως προαναφέρθηκε, η εφαρμογή δέχεται πυρά από την Αμερική και ειδικά τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πόλεμος με τις ΗΠΑ και η Microsoft

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εναντιωθεί εδώ και καιρό στο TikTok και την κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει και πρόσφατα δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τη χρήση της στην Αμερική, έχοντας υποψίες ότι αυτή χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Θέλοντας να ‘κρατήσει’ τη δημοφιλή εφαρμογή στις ΗΠΑ, η Microsoft προσφέρθηκε να εξαγοράσει τις δραστηριότητές της στη χώρα και μάλιστα επιβεβαίωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε συζητήσεις με τον Τραμπ, για την πιθανότητα αυτή. Ο τελευταίος, αν και στην αρχή αντιτάχθηκε σε μια τέτοια εξαγορά έδωσε τελικά στη Microsoft περιθώριο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να οριστικοποιήσει μια συμφωνία.

Σε σχετική δημοσίευσή στο blog της, η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να ολοκληρώσει την εξαγορά μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η εταιρεία εξήγησε επίσης ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ByteDance.

Η Microsoft και η ByteDance έχουν εξετάσει το γεγονός η πρώτη να αποκτήσει τον έλεγχο του TikTok σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και σύμφωνα με την δημοσίευση, η Microsoft ενδέχεται να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους επενδυτές να συμμετάσχουν στο deal. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα:

Γιατί η Microsoft “θέλει” το TikTok;

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις