Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 10,25 εκατ. δολαρίων για την πολωνική Healthtech Infermedica

Χρηματοδότηση Α’Γύρου ύψους 10,25 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η πολωνική Startup Infermedica, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που διευκολύνει την έγκαιρη διάγνωση ασθενών βάσει συμπτωμάτων και τη σύνδεσή τους με τις κατάλληλες ιατρικές υπηρεσίες.

Του γύρου ηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και το fund Heal Capital, ενώ συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές όπως οι Karma Ventures, Inovo Venture Partners και Dreamit Ventures.

Η πλατφόρμα της Infermedica, η οποία συνδυάζει την ιατρική γνώση με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, βοηθά στον έλεγχο και τη διάγνωση συμπτωμάτων, παρέχοντας οδηγίες, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λάβουν άμεσα την απαραίτητη φροντίδα.

Η εταιρεία, ιδρύθηκε στο Βρότσλαβ το 2012, και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 60 πελάτες στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, σε 30 χώρες. Στους πελάτες περιλαμβάνεται η Microsoft, η οποία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Infermedica για το Healthcare bot της, η Allianz και οι κορυφαίοι γερμανικοί και πορτογαλικοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης Sana Kliniken και Médis.

Η νέα χρηματοδότηση, θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα και ανάπτυξη της πλατφόρμας αλλά και για επέκταση της εταιρείας. Η Infermedica, η οποία διπλασίασε το προσωπικό της πέρυσι, σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, όπου η έχει ήδη ένα γραφείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις