Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσει η Ioniq της Hyundai, έως το 2024

Ως αυτόνομο brand, αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, θα λειτουργεί πλέον η Ioniq, θυγατρική της Hyundai, όπως ανακοίνωσε χθες η αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η εταιρεία θα λανσάρει τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας το 2021 με το Ioniq 5, ένα μεσαίου μεγέθους SUV.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο, εκτός από το ότι (όπως όλα τα επερχόμενα μοντέλα) θα βασίζεται στο E-GMP (Electric Global Modular Platform) της Hyundai, το οποίο θα πρέπει να προσφέρει δυνατότητες γρήγορης φόρτισης και μεγάλης αυτονομίας. Γενικά, το νέο brand θα δώσει μεγάλη έμφαση στην “ενσωμάτωση εμπειριών εντός και εκτός αυτοκινήτου για ένα απρόσκοπτο ταξίδι”.

Το πρώτο όχημα που θα ακολουθήσει μετά το Ioniq 5 θα είναι το sedan Ioniq 6, το 2022. Τέλος, το Ioniq 7 SUV θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Η Hyundai ελπίζει ότι αυτή η νέα ώθηση που δίνει προς την ηλεκτροκίνηση θα της επιτρέψει να πουλήσει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να αποκτήσει μερίδιο 10% της αγοράς έως το 2025.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις