Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nikola: Μεγάλη συμφωνία για 2.500 ηλεκτρικά απορριμματοφόρα

Η αμερικανική εταιρεία Nikola, που ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, κατάφερε να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με τον κολοσσό διαχείρισης αποβλήτων Republic Services για την παροχή αρχικά 2.500 και σε δεύτερη φάση 3.000 ηλεκτρικών απορριμματοφόρων μηδενικών εκπομπών.

Οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το 2023, ενώ η δοκιμή στους δρόμους θα γίνει στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022. Κάθε φορτηγό θα έχει κινητήρα 1.000 ίππων και θα είναι ηλεκτροκίνητο. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, τα ηλεκτρικά φορτηγά θα χρησιμοποιούν το σύστημα κίνησης Tre της Nikola, θα έχουν αυτονομία 150 μιλίων και η μπαταρία τους θα έχει ισχύ 720kWh.

Η Nikola θα κατασκευάσει επίσης και τα αμαξώματα των φορτηγών. “Αυτό αλλάζει το παιχνίδι” ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο CEO της Nikola, Mark Russell,εξηγώντας ότι μέχρι τώρα οι κάτοχοι απορριμματοφόρων παράγγελναν τα αμαξώματα από άλλους προμηθευτές.

Η Nikola Motor Company, ιδρύθηκε το 2015 από τον Trevor Milton.  Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την παραγωγή, η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά το πρώτο ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό φορτηγό το 2021, πιθανόν πιο πριν από το Tesla Semi, ενώ σχεδιάζει να λανσάρει και φορτηγά με υδρογόνο, το 2023. Αυτή τη στιγμή, η Nikola είναι σε φάση κατασκευής των εγκαταστάσεών της στην Αριζόνα. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί η Αμερικανική εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα είναι σε θέση να παράγει 35.000 φορτηγά το χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις