Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

American Express: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Fintech Kabbage

Σε “προχωρημένες συζητήσεις” για την εξαγορά της Kabbage Inc., που υποστηρίζεται από επενδυτές όπως η SoftBank, βρίσκεται η American Express, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Kabbage είναι μια Fintech με έδρα την Ατλάντα, η οποία παρέχει δάνεια απευθείας σε μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές μέσω μιας αυτοματοποιημένης πλατφόρμας. Η AmEx είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος πιστωτικών καρτών σε μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Με την Kabbage, η εταιρεία μπορεί να αναδειχθεί σε έναν επίσης μεγάλο πάροχο δανείων σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες μέρες της πανδημίας, η Kabbage απέλυσε και έθεσε σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζομένους και ανέστειλε κάποιες από τις δραστηριότητές της καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα σε εθνικό επίπεδο. Πρόσφατα, η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στην παροχή δανείων σε μικρές επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το deal εξαγοράς της, ενδέχεται να ανέλθει στα 850 εκατ. δολάρια και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να μην προχωρήσει η συμφωνία.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις