Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GentiBio: Χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από Novartis και άλλους επενδυτές

Χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από την OrbiMed, το Novartis Venture Fund και την RA Capital Management εξασφάλισε η Startup GentiBio, η οποία εδρεύει σε Βοστόνη και Ισραήλ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι υπέγραψε αποκλειστικές συμφωνίες αδειοδότησης με το Seattle Children’s Research Institute, το Benaroya Research Institute στο Virginia Mason (BRK) και το MIGAL Galilee Research Institute (MIGAL).

Η GentiBio επικεντρώνεται στη δημιουργία τεχνητών Τ λεμφοκυττάρων, για τη θεραπεία αυτοάνοσων, αλλεργικών και αυτοφλεγμονωδών παθήσεων. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα της εταιρείας ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες προκειμένου να αποκαταστήσει την ανοσολογική ανοχή και να ξεπεράσει τους περιορισμούς που εντοπίζονται σε ήδη υπάρχουσες θεραπείες αυτού του είδους.

Η συλλογή αρκετών Τ λεμφοκυττάρων είναι συχνά πρόκληση για τους ειδικούς, επειδή είναι σχετικά σπάνια στο αίμα. Πολλές εταιρείες βιοτεχνολογίας που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα συλλέγουν τα συγκεκριμένα κύτταρα από το αίμα ασθενών. Η GentiBio τα κατασκευάζει η ίδια και τα “μεγαλώνει” στο εργαστήριο. Μέχρι στιγμής, έχει αποδείξει ότι η προσέγγιση της λειτουργεί και έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ορισμένες ασθένειες σε εργαστηριακά ποντίκια.

Ο Adel Nada, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, δήλωσε με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση: “Οι τεχνολογίες που έλαβαν άδεια από αυτά τα κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα είναι ώριμες και καλά διαφοροποιημένες και θα βελτιστοποιηθούν περαιτέρω σε χρηματοδοτούμενες ερευνητικές συνεργασίες … για να προωθήσουν νέες πιθανές θεραπείες”. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή υποδομών, την προώθηση κλινικών δοκιμών και για έρευνα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις