Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bayer εξαγοράζει την βρετανική Kandy Therapeutics για 875 εκατ. δολάρια

Στην εξαγορά της βρετανικής Biotech Kandy Therapeutics, προχωρά σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Bayer, αναπτύσσοντας έτσι το “χαρτοφυλάκιο” των υπό ανάπτυξη φαρμάκων της για τη υγεία των γυναικών.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία, θα καταβάλει συνολικά 875 εκατ. δολάρια για την εξαγορά, σε “δόσεις”. Η πρώτη, ύψους 425 εκατ. δολαρίων θα δοθεί προκαταβολικά και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε διάφορα στάδια μέχρι το λανσάρισμα της θεραπείας της εταιρείας.

Η θεραπεία της Kandy, που σήμερα ονομάζεται NT-814, στοχεύει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Μόλις εγκριθεί, το προϊόν ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε πωλήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την Bayer. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι η Kandy ιδρύθηκε το 2017 ως spin-out της Nerre Therapeutics και έχει λάβει επενδύσεις από ονόματα όπως οι Advent Life Sciences, Fountain Healthcare Partners, Forbion Capital Partners, OrbiMed και Longitude Capital.

Με αφορμή την εξαγορά, η Ena Prosser, Partner του   Fountain Healthcare Partners, δήλωσε: “Έχοντας επενδύσει σε αρχικό στάδιο στην Kandy, είμαστε χαρούμενοι που υποστηρίξαμε την ομάδα στην ανάπτυξη του NT-814, ενός πιθανού νέου φαρμάκου για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην υγεία των γυναικών, η Bayer είναι ο ιδανικός συνεργάτης της Kandy Therapeutics για να συνεχίσει να εξελίσσει και να βελτιστοποιήσει το NT-814 ως πιθανή θεραπευτική επιλογή.”

Από την πλευρά της, η Dr Mary Kerr, co-founder και CEO της Kandy, ανέφερε: Πιστεύουμε ότι κάτω από την ομπρέλα της Bayer, αυτό το πιθανό νέο φάρμακο μπορεί να αναπτυχθεί βέλτιστα για να γίνει μια σημαντική μη ορμονική επιλογή θεραπείας για γυναίκες που υποφέρουν από τα εξουθενωτικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις