Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Practio: Μια Startup θέλει να μετατρέψει τα φαρμακεία σε “μίνι νοσοκομεία”

Η πλατφόρμα ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης Practio, με έδρα την Κοπεγχάγη, εξασφάλισε 8,2 εκατ. ευρώ σε ένα μείγμα δανεισμού και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Του γύρου, ηγήθηκε το σουηδικό VC Spintop Ventures, με τη συμμετοχή του γερμανικού PHOENIX Group και της Carl Westin, επενδυτικής εταιρείας που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία.

Η Startup από την Σκανδιναβία σκοπεύει να μετατρέψει τα φαρμακεία σε σημεία άμεσης φροντίδας για τις γειτονιές που εξυπηρετώντας, ωφελώντας με αυτόν τον τρόπο τα ίδια τα φαρμακεία που θα αποκτήσουν σχέση με την κοινότητα και νέες ροές εσόδων, τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης που θα έχουν λιγότερη πίεση και, τέλος, τους ασθενείς που θα λαμβάνουν άμεση φροντίδα.

Η πλατφόρμα της Practio λειτουργεί ουσιαστικά ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε φαρμακεία και ασθενείς. Μπαίνοντας κανείς μπορεί να αναζητήσει τις υπηρεσίες που θέλει, την περιοχή στην οποία βρίσκεται και να κλείσει ένα ραντεβού στο κατάλληλο φαρμακείο. Οι αρχικές υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν εμβολιασμούς απαραίτητους για ταξίδια και τεστ αντισωμάτων για τον COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη τη Δανία και πέρυσι μπήκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.  Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή αλλά και για την είσοδό της στην αγορά της Γερμανίας μέχρι το τέλος του έτους. Από το 2021, θα ανακοινωθούν και νέες υπηρεσίες, όπως και νέες αγορές, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις