Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WeSchool: 6,4 ευρώ για την ιταλική πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης

Η ιταλική πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης WeSchool, εξασφάλισε χρηματοδότηση 6,4 εκατ. ευρώ από μεγάλους επενδυτές όπως η TIM Ventures (επενδυτικός βραχίονας της Telecom Italia).

H εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 στο Μιλάνο, παρέχει στους εκπαιδευτικούς μια πλατφόρμα – “ψηφιακή τάξη” στην οποία μπορούν να για να μοιράζονται έγγραφα και βίντεο, να κάνουν ασκήσεις, να συζητούν με μαθητές, να πραγματοποιούν ομαδικές και να δοκιμάζουν νέες μεθόδους. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, περισσότεροι από 1 εκατ. μαθητές χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα, για να πραγματοποιήσουν τα μαθήματά τους, από υπολογιστή η κινητό.

Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναφέρει ότι εκτός από τα μαθήματα, εκπαιδεύει επίσης τους δασκάλους/καθηγητές σε νέες μεθόδους διδασκαλίας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες “σε έργα που προσφέρουν αξία στον κόσμο του σχολείου”. Μεταξύ αυτών είναι οι Barilla, Samsung, Deagostini και Unicredit. Αποστολή της, όπως λέει, “είναι να ψηφιοποιήσει το ιταλικό σχολείο.”

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, αυτή τη στιγμή το 17% των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιταλία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, ενώ η βιβλιοθήκη της WeSchool βοηθά περισσότερους από 2 εκατ. μαθητές το μήνα.  Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αλλά και την εμβέλεια αυτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις