Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup σήκωσε 2,2 εκατ. δολάρια για να καταπολεμήσει τη γήρανση!

Η γήρανση του πληθυσμού που έρχεται ως αποτέλεσμα της αύξησης της διάρκειας ζωής του ανθρώπου αλλά και της υπογεννητικότητας, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον πλανήτη καθώς συνήθως συνεπάγεται με αυξημένα προβλήματα υγείας, χρόνιες ασθένειες και θανάτους, άρα προκαλεί πίεση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, μείωση εργατικού δυναμικού και άλλα προβλήματα στις κατά τόπους κοινωνίες.

Η Gero, μια Startup με έδρα τη Σιγκαπούρη, φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα αυτό καθυστερώντας ή ακόμα και “αντιστρέφοντας” τη γήρανση, με πειραματικές θεραπείες. Αυτό που θέλει ουσιαστικά είναι να επεκτείνει το διάστημα της ζωής που κάποιος είναι υγιής, βοηθώντας παράλληλα τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη συνολική τους ευεξία και παραγωγικότητα.

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει, η εταιρεία έχει προσδιορίσει έναν τύπο πρωτεΐνης που φαίνεται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην “αναζωογόνηση” των ανθρώπων εάν “μπλοκαριστεί” ή “αφαιρεθεί” με κάποιο τρόπο. Μέχρι στιγμής, τα πειράματα που έχει κάνει σε ζώα, σύμφωνα με την ίδια, επιβεβαιώνουν την αντίληψή της, αφού ο θάνατος φαίνεται να καθυστερεί και η λειτουργικότητα του οργανισμού βελτιώνεται.

Η Gero αναγνωρίζει ότι το να καταφέρει να βγάλει στην αγορά ένα φάρμακο που θα “θεραπεύει” τη γήρανση είναι δύσκολο, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για φάρμακο ή κάποια ασθένεια. Αναγνωρίζει επίσης ότι ήδη, πολλές και μεγάλες εταιρείες ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, κάτι που εκ των πραγμάτων ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας για την ίδια.

Αυτό που τη διαφοροποιεί, όπως λέει στο Techinasia.com, είναι ότι θέλει να εστιάσει τις κλινικές της δοκιμές σε ευπαθείς πληθυσμούς, όπως είναι οι καρκινοπαθείς που συχνά έρχονται αντιμέτωποι με γρήγορη γήρανση. Με την κατάλληλη αντιγηραντική θεραπεία, η εταιρεία πιστεύει ότι οι ασθενείς θα μπορέσουν να έχουν λιγότερες παρενέργειες από τις χημειοθεραπείες και μια καλύτερη ποιότητα ζωής μετά τη θεραπεία.

Κυνηγώντας αυτό το στόχο, και με το “φάρμακό” της να είναι ακόμα σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία σήκωσε χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας την αξία της στα 7,5 εκατ. δολάρια. Του γύρου ηγήθηκε η Bulba Ventures, VC που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλοι επενδυτές και επιχειρηματίες από τον φαρμακευτικό κλάδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις