Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Hitachi Rail εξαγοράζει Startup και αυτοματοποιεί τη συντήρηση των τρένων της

Η ιαπωνική εταιρεία μεταφορών Hitachi Rail εξαγόρασε στην βρετανική startup  Perpetuum, η οποία με την τεχνολογία της ψηφιοποιεί τη συντήρηση αλλά και τη λειτουργία των τρένων.

Οι αισθητήρες της Perpetuum εντοπίζουν άμεσα βλάβες σε κρίσιμα σημεία μιας αμαξοστοιχείας, όπως οι τροχοί, τα κιβώτια ταχυτήτων ή οι κινητήρες και επιτρέπουν έτσι την επιδιόρθωσή τους πριν προκληθούν περαιτέρω ζημιές ή καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, οι αισθητήρες αυτοί πρόκειται να εγκατασταθούν σε εκατοντάδες τρένα της Hitachi, σε όλον τον κόσμο.

Ουσιαστικά, η εξαγορά έρχεται να ενισχύσει το “χαρτοφυλάκιο” της Hitachi που περιλαμβάνει μετρό και τρένα υψηλής ταχύτητας, προσθέτοντας τις υπηρεσίες της συντήρησης και της επισκευής. Σε σχετική ανακοίνωση, ο Andrew Barr, CEO του ομίλου Hitachi Rail, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Perpetuum θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση που προσφέρει η Hitachi στους πελάτες της, υποστηρίζοντας παράλληλα την ψηφιακή μετάβαση της εταιρείας, που γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Σημειώνεται ότι η Perpetuum ιδρύθηκε το 2004 ως spinout του Southampton University και σύμφωνα με το Crunchbase έχει σηκώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια και λειτουργεί σε τρεις ηπείρους. Η εταιρεία με το προσωπικό της (73 άτομα) πρόκειται τώρα να ενσωματωθεί στο δυναμικό της Hitachi το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους σε 38 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις