Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποχωρεί από την Νότια Κορέα η Tesla, δεν εξασφάλισε την σχετική πιστοποίηση

Αναβάλλεται η είσοδος της Tesla στη Νότια Κορέα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Korea Times, η αμερικανική εταιρεία δεν εξασφάλισε την πιστοποίηση που θα της επέτρεπε να προωθήσει τα προϊόντα της στην αγορά της χώρας.

Η Tesla είχε ξεκινήσει από το 2018 τη διαδικασία που χρειαζόταν προκειμένου να εισαγάγει στη Νότια Κορέα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας όπως τα Powerwall, Powerpack και Megapack.

Το εγχείρημα όμως απέτυχε, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν τόσο μπαταρίες όσο και ηλεκτρονικά ισχύος σε αντίθεση με αυτά των κατασκευαστών που χρησιμοποιούνται στη χώρα όπως οι LG Chem και Samsung SDI. Ως εκ τούτου, στη χώρα δεν υπήρχε… κατάλληλο σύστημα πιστοποίησης για τα αυτά τα προϊόντα.

Το δημοσίευμα των The Korea Times αναφέρει χαρακτηριστικά:  “Ο γίγαντας της ηλεκτροκίνησης Tesla ματαιώνει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) στην Νότια Κορέα εξαιτίας της καθυστέρησης στις διαδικασίες που αφορούν την άδεια πιστοποίησης των προϊόντων της και της επιδείνωσης των συνθηκών αγοράς, που επηρεάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού…  Η Κορεάτικη μονάδα της εταιρίας εξασφάλισε μια πιστοποίηση Korea Certification Mark (KC) από τον Κορεάτικο οργανισμού τεχνολογίας και προτύπων (KATS) για τα προϊόντα ESS στις αρχές του 2020, αλλά απέτυχε να πάρει μια αυθεντική βιομηχανική πιστοποίηση από την Κορεάτικη Ένωση εργοστασίων κατασκευής μπαταριών (KBIA), που απαιτείται για τις επιχειρήσεις εδώ που ασχολούνται με ESS…. Είναι γνωστό ότι η εταιρεία απέτυχε να κερδίσει την πιστοποίηση KBIA καθώς δεν υπάρχει κατάλληλο σύστημα πιστοποίησης για τα προϊόντα της. Οι Κορεάτικες εταιρίες κατασκευάζουν κάθε στοιχείο των ESS προϊόντων τους ξεχωριστά και τα συνομολογούν σε τοποθεσίες εγκατάστασης.Τα προϊόντα της Tesla αντιθέτως είναι all-in-one…”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις