Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 29,7 εκατ. ευρώ για την βρετανική Fintech Habito

Χρηματοδότηση 29, 7 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Habito, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής στεγαστικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αποστολή της Habito είναι να κάνει τα στεγαστικά δάνεια ευκολότερα για όλους και να δώσει στους ανθρώπους τις καλύτερες συμβουλές, σε όποιο στάδιο αποπληρωμής και αν βρίσκονται. Η Startup, που ιδρύθηκε το 2016 έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 330,000 ανθρώπους και έχει προσφέρει δάνεια συνολικής αξίας 4,9 δισ. ευρώ.

Η Habito έχει επίσης εξασφαλίσει συνολικές χρηματοδοτήσεις 69.7 εκατ. ευρώ από μερικά από τα κορυφαία VCs παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Augmentum Fintech, Atomico, Mosaic Ventures, Ribbit Capital, Regah Ventures, SBI Group και mojo.capital. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας Daniel Hegarty, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να συνεχίσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου, που παραμένει “πίσω” προκαλώντας δυσκολίες τόσο σε αγοραστές όσο και σε πωλητές σπιτιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη χρηματοδότησή της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε πιστοποίηση B Corp. Αυτό σημαίνει ότι ανήκει πλέον σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών που χρησιμοποιούν την επιχειρηματική τους δύναμη για την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων και κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Στο δίκτυο αυτό ανήκουν εταιρείες όπως οι Ben & Jerry’s, Patagonia, WeTransfer. Η Habito είναι η πρώτη εταιρεία στεγαστικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο που λαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις