Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Liki24: 4,2 εκατ. ευρώ και επέκταση για το ουκρανικό marketplace φαρμάκων

Το ουκρανικό marketplace φαρμάκων Liki24 εξασφάλισε χρηματοδότηση κοντά στα 4,2 εκατ. ευρώ από την Horizon Capital και υφιστάμενους επενδυτές, με στόχο να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την Πολωνία.

Το marketplace, το οποίο ιδρύθηκε το 2017, συγκεντρώνει προσφορές από χιλιάδες φαρμακεία και διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ αυτών και των καταναλωτών. Όταν ξεκίνησε, ήθελε να λύσει τρία βασικά προβλήματα: Τη διαφορά σε τιμές ανάλογα την εταιρεία, την περιορισμένη διαθεσιμότητα ορισμένων φαρμάκων και, τέλος, την αδυναμία παράδοσης φαρμάκων στο σπίτι.

Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, η εταιρεία έχει καταφέρει να συνδεθεί με πάνω από 5.000 φαρμακεία και έχει ολοκληρώσει πάνω από 500.000 παραγγελίες, μέσω του ιδιόκτητου λογισμικού της το οποίο αναλύει τιμές και διαθεσιμότητα, βρίσκει βέλτιστες διαδρομές για τους διανομείς και με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει την ταχύτατη παράδοση προϊόντων στους πελάτες.

Το Liki24 έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρέχοντας συνεχώς αναγκαία φάρμακα σε ανθρώπους που βρίσκοντας υποχρεωτικά φάρμακα. Το διάστημα αυτό μάλιστα, η εταιρεία συνεργάστηκε και με τοπικές εταιρείες μεταφορών, προσφέροντας δωρεάν παραδόσεις.

“Το επιχειρηματικό μας μοντέλο αποδείχθηκε επιτυχές στην Ουκρανία, βοηθώντας τους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε πιο προσιτά φάρμακα και βολική παράδοση. Η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την ομάδα μας, καθώς και να επεκτείνουμε το μοντέλο μας στην πολωνική αγορά και να χρηματοδοτήσουμε την περαιτέρω διεθνή επέκταση μας σε μια εποχή που η ασφαλής και γρήγορη παράδοση φαρμάκων είναι κρίσιμη για την ευημερία της κοινωνίας”, σχολίασε ο Anton Avrinsky, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Liki24. με αφορμή τη χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις