Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κίνα ξεκινά εκτεταμένες δοκιμές του ψηφιακού της νομίσματος

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι θα επεκτείνει την πιλοτική δοκιμή του ψηφιακού νομίσματος που έχει δημιουργήσει προκειμένου να συμπεριλάβει ορισμένες μεγάλες πόλεις στη χώρα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα καλύψει, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τις πιο εύπορες περιοχές της χώρας, το Πεκίνο, τη γειτονική Tianjin, το προάστιο Hebei, το Hong Kong και το Macau και αρκετές ακόμα. Περιοχές που βρίσκονται σε φτωχότερα σημεία της χώρας θα δοκιμάσουν επίσης το ψηφιακό νόμισμα, εφόσον πληρούν ορισμένες προδιαγραφές, ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την κεντρική τράπεζα της χώρας (People’s Bank of China).

Το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών, ωστόσο σε προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020. Αν το νέο νόμισμα, το οποίο ονομάζεται “DC/EP” (digital currency/electronic payment) κυκλοφορήσει στο κοινό επίσημα, θα είναι το πρώτο θα είναι το πρώτο σύστημα πληρωμών αυτού του είδους που λανσάρεται από κεντρική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε μιλήσει για ένα δημόσιο ψηφιακό νόμισμα το 2019, με αφορμή την τότε ανακοίνωση κυκλοφορίας του Libra, του κρυπτονομίσματος του Facebook. Ο Wang Xin, επικεφαλής του ερευνητικού τομέα της People’s Bank of China είχε αναφέρει σε μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, ότι η PBoC “παρακολουθεί πολύ στενά” τις εξελίξεις γύρω από το Libra, οι οποίες μπορεί να την κάνουν να επισπεύσει την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος, πάνω στο οποίο δουλεύει εδώ και χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις