Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dan Schulman, PayPal: “Πιο σημαντική από ποτέ η βιομηχανία των ψηφιακών πληρωμών”

Η παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού επιτάχυνε την υιοθέτηση των ψηφιακών πληρωμών και η βιομηχανία αυτή είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ. Αυτό δήλωσε ο CEO της PayPal, Dan Schulman, σε συνέντευξή του στο CNBC, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος έχει μεταβεί από το φυσικό στάδιο στο ψηφιακό, σε κάθε τομέα.

Ο Schulman, εξήγησε στη συνέχεια ότι η ψηφιοποίηση ήταν έτσι κι αλλιώς ένα σημείο – κλειδί στην οικονομία, ωστόσο η πανδημία επιτάχυνε τη διαδικασία αυτή – ειδικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, από τα τρία με πέντε χρόνια που υπολογιζόταν, στους τρεις με πέντε μήνες. Η PayPal είναι μία εταιρεία που απολαμβάνει αυτές τις αλλαγές καθώς το τελευταίο τρίμηνο, εν μέσω πανδημίας, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 22%.

Ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Ιούνιο, η PayPal κατέγραψε ρεκόρ σε αξία συναλλαγών, αγγίζοντας τα 221,7 δισ. δολάρια – μια αύξηση 29% από πέρυσι. Η εταιρεία σημείωσε επίσης πολύ δυνατή ανάπτυξη, αποκτώντας 21,3 εκατ. νέους ενεργούς χρήστες μέσα σε αυτό το τρίμηνο. Η PayPal κατέγραψε επίσης έσοδα 5,26 δισ. δολάρια και κέρδη 1,26 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 4,3% και 49%, αντίστοιχα.

“Σε κάθε κλάδο, βλέπουμε αυτήν την τάση προς μια ψηφιακή στρατηγική και όλα τα εργαλεία και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι πιθανώς πιο συναφή και σημαντικά σε πολλές βιομηχανίες από ό,τι ήταν ποτέ πριν”, δήλωσε ο Schulman, σχετικά με τα στοιχεία αυτά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις