Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple γίνεται η πρώτη αμερικανική εταιρεία που περνάει το ορόσημο αξίας 2 τρις δολαρίων

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν χθες κατά 1,2% φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών στα 467,84 δολάρια ανά μετοχή κάτι που της επέτρεψε να περάσει το σημαντικό αυτό ορόσημο. Μετά τις αναμενόμενες διορθώσεις σήμερα η μετοχή της έχει πέσει στα 462,8 δολάρια αλλά η τάση είναι ξεκάθαρη.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco είναι η μόνη άλλη δημόσια εισηγμένη εταιρεία που έχει φτάσει το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2019, μία ημέρα μετά την αρχική δημόσια προσφορά του. Το ρεκόρ αυτό το έσπασε σήμερα η Apple.

Το ρεκόρ της Apple συνοδεύεται από σημαντική αύξηση σε όλους τους δείκτες των ΗΠΑ, οι οποίοι ενισχύθηκαν από την “ένεση αισιοδοξίας” για το εμβόλιο του κορωνοϊού, το επερχόμενο πακέτο οικονομικής ανακούφισης επιχειρήσεων αλλά και τις κινήσεις της FED.

Τον Απρίλιο του 2018, η Apple ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που πέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια, ενώ από τότε το ορόσημο του 1 τρις έχον περάσει η Amazon, Microsoft και Alphabet.

Ακόμη και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Apple είχε μια καλή χρονιά. Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 60% και ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Οι επενδυτές συρρέουν στην Apple και σε άλλους γίγαντες της τεχνολογίας, όπως το Facebook , το Amazon , το Netflix, το Google Alphabet και την Microsoft ως εταιρείες που έχουν τη μοναδική θέση να αντέξουν την πανδημία του κορωνοϊού και την επακόλουθη ύφεση.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε το 5ο της split σε μια προσπάθεια να προσελκύσει μια ευρύτερη βάση μετόχων. Το 4 προς 1 split που ανακοίνωσε η Apple, θα γίνει στις 24 Αυγούστου.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις