Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AirBnB: Κατέθεσε αίτηση για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Η Airbnb ανακοίνωσε χθες ότι υπέβαλε σχέδιο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. για την πολυαναμενόμενη IPO της. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τις οικονομικές της πληροφορίες ούτε διευκρίνισε πόσες μετοχές θα προσφερθούν. Η κατάθεση πραγματοποιείται μετά από μια σκληρή χρονιά για την Airbnb και την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Η Airbnb τον Μάιο απέλυσε περίπου 1.900 υπαλλήλους, ή περίπου το 25% της εταιρείας. Η εταιρεία μείωσε επίσης το κόστος μάρκετινγκ και συγκέντρωσε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος. Πολλοί οικοδεσπότες ενοικίασης μικρής διάρκειας έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για καθυστερήσεις ή ελλείψεις πληρωμών από την Airbnb σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό τύπο.

Η πανδημία στην ουσία πάγωσε τη βιομηχανία ταξιδιών με αποτέλεσμα περίπου 330 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν χαθεί από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση.
Ωστόσο, οι κρατήσεις της Airbnb ανέκαμψαν μετά από την σημαντική αύξηση των ενοικίων σε μη αστικές περιοχές καθώς οι κάτοικοι στις Η.Π.Α. φαίνεται να εγκαταλείπουν τις  “πανδημικές πόλεις”.

Η αξία της Airbnb εκτιμήθηκε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Απρίλιο, σχεδόν το μισό της αξίας της το 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις