Η Delivery Hero θα πάρει τη θέση της Wirecard στον DAX Index

To χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα αντικαταστήσει την Wirecard με την Delivery Hero του Βερολίνου στον DAX Index, με τις κορυφαίες εταιρείες, ανέφερε η Financial Times.

Η Delivery Hero είδε μεγάλη αύξηση στη δραστηριότητά της σε όλο τον κόσμο λόγω της καραντίνας στη πανδημία. Συγκεκριμένα αύξησε τα ετήσια έσοδα της τον  Ιούλιο κατά περίπου 8%, ή 200 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έγινε με τετραπλασιασμό των παραγγελιών στη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, την Ασία. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά περίπου 47%.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν είναι ακόμα κερδοφόρα και στην ουσία έχει αποχωρήσεις από την Γερμανία μια και πούλησε τις γερμανικές μάρκες της, συμπεριλαμβανομένων των Foodora, Lieferheld και Pizza.de, στον ανταγωνιστή Takeaway.com το 2019.

Η Delivery Hero ιδρύθηκε το 2011 και λειτουργεί πλέον σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ανέφερε η FT.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Niklas Östberg δήλωσε ότι η συμπερίληψη στον δείκτη DAX είναι «μια αναγνώριση ότι η κεφαλαιαγορά πιστεύει στην πλατφόρμα μας», ανέφερε η FT.

Η Wirecard, μια μεγάλη εταιρεία ψηφιακών πληρωμών της Γερμανίας, είχε μπει στο DAX το 2018, αντικαθιστώντας την Commerzbank αλλά πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο οικονομικού σκανδάλου μέσω ενός φερόμενου συστήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις