Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 2021 η ανανεωμένη έκδοση του Nintendo Switch και η ελπίδα της nVIDIA

Το 2020 είναι σημαντική χρονιά για το χώρο του gaming μια και είναι το έτος που θα παρουσιαστούν νέες κονσόλες από Sony και Microsoft με μηχανήματα υψηλών επιδόσεων και αντίστοιχα games “νέας γενιάς” αλλά και με ενδιαφέρουσες συνοδευτικές υπηρεσίες. Από την άλλη πλευρά έχουμε και τον τρίτο μεγάλο παίκτη, την Nintendo, η οποία επικεντρώνει στην εμπειρία των παιχνιδιών και όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά, και πουλάει εκατομμύρια παιχνίδια Animal Crossing κάθε μήνα…

Παρόλα αυτά δεν θα μπορούσε η Nintendo να μην ανακοινώσει νέο hardware για την κονσόλα της και όλοι στην Nintendo φαίνεται να εργάζονται με γοργούς ρυθμούς ώστε η ανανεωμένη έκδοση του Switch να είναι διαθέσιμη μέσα στο 2021.

Οι κονσόλες Switch και Switch Lite πάνε εξαιρετικά στην αγορά αφού σημείωσαν άνοδο πωλήσεων κατά 167% το πρώτο τρίμηνο του 2020, με την Nintendo να έχει το ίδιο χρονικό διάστημα αύξηση λειτουργικών κερδών της τάξης του 428%!

Η Nintendo έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει περισσότερη υπολογιστική ισχύ και γραφικά 4K στο νέο μοντέλο Switch, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει επίσης πως το νέο μηχάνημα θα λανσαριστεί στην αγορά του χρόνου με νέα παιχνίδια.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το νέο hardware, στα κεντρικά της nVIDIA στη Σάντα Κλάρα των Η.Π.Α. μάλλον πανηγυρίζουν μια και η nVIDIA χάνει τη μια μετά την άλλη τη μάχη στο χώρο των κονσολών μια και τα νέα XBOX και Playstation θα βασίζονται σε επεξεργαστές και GPU του μεγάλου της ανταγωνιστή της AMD, η οποία έχει επανέλθει δυναμικά φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και την Intel στους επεξεργαστές.
Από την άλλη, η nVIDIA τα πάει αρκετά καλά στους επεξεργαστές και στα ολοκληρωμένα συστήματα για mining κρυπτονομισμάτων, στα συστήματα infotainment αυτοκινήτων αλλά και σε αυτά για AI – Internet of Things και αυτόνομης οδήγησης.

To Nintendo Switch βασίζεται στα ολοκληρωμένα συστήματα σε chip Tegra της nVIDIA και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το νέο Switch θα βασίζεται σε κάποια νεότερη έκδοση Tegra. H ανάπτυξη νέου επεξεργαστή από την Nintendo είναι μια πολύ ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία ενώ οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για πιθανή επιλογή επεξεργαστών της Qualcomm συγκεντρώνουν μικρές πιθανότητες μια και σε αυτή τη περίπτωση αλλάζει όλη η πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις