Θα γίνει η Ant Financial η Fintech με αξία 1 trilion;

Ο Jack Ma προφανώς έκανε διάνα στις επιχειρηματικές επιλογές του και απέδειξε πόσο σημαντικές είναι οι ψηφιακές  πληρωμές σε οποιονδήποτε τομέα και ειδικά στην λεγόμενη νέα οικονομία.

Amazon, Uber, Alibaba, AirBnB και πολλές άλλες μεγάλες πλατφόρμες και marketpaces υπηρεσιών της νέας – ψηφιακής – οικονομίας δεν θα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αν το Fintech δεν είχε εξελιχθεί στον σημερινό βαθμό προσφέροντας τεράστια ευελιξία σε εταιρείες και απλούς χρήστες και αδιανόητες υπηρεσίες πληρωμών ακόμα και για μερικά χρόνια πριν.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Ant Finacial του Jack Ma της Alibaba αποκτώντας περίπου 1 δις πελάτες στην Κίνα οι οποίοι δεν είχαν ή είχαν περιορισμένη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα από το 2004 που ιδρύθηκε.
Όπως οι περισσότερες Fintech πληρωμών εκμεταλλεύτηκαν  την τεράστια διείσδυση των Smartphones στον παγκόσμιο πληθυσμό και ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες ή σε μη-αστικές περιοχές ακόμα και της Κίνας και από τη μια πλευρά απέκτησαν πρόσβαση σε εκατομμύρια νέων πελατών συμπεριλαμβανομένων πολλών offline εταιρειών, μικρών εμπόρων και επαγγελματιών.
Με τη σειρά τους αυτοί οι έμποροι απέκτησαν πρόσβαση στο παγκόσμιο κοινό του Internet αυξάνοντας τζίρους και επεκτείνοντας τις συνεργασίες παράλληλα με την αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι Κινέζοι έχουν μάθει να περνάνε τα πάντα σχεδόν της online ζωή τους μέσα από App όπως το WeChat ή αυτό της AliPay (η εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία πληρωμών της Ant Financial) και όχι μόνο μια και μέσα από αυτές τις εφαρμογές μπορείς να πραγματοποιήσεις πληρωμές, να στείλεις και να λάβεις χρήματα, να λάβεις δάνεια και μικροπιστώσεις, να βγάλεις εισιτήρια, να χρησιμοποιήσεις κουπόνια, να πάρεις δάνειο αλλά και ασφάλειες…

Από το “διαφημιστικό” της Ant Financial για την είσοδο της στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Η Ant Financial αναφέρει ότι έβγαλε 17 δις δολάρια το 2019, με αύξηση 40% από το 2018, με τα περισσότερα έσοδα να προέρχονται από υπηρεσίες πιστώσεων, διαχείρισης κεφαλαίων και τις ασφάλειες, πάντα μέσω της εφαρμογής Alipay. Τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από τις προμήθειες των εκατομμυρίων εμπόρων που χρησιμοποιούν το Alipay για τις online και offline πωλήσεις.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση για την είσοδο στο χρηματιστήριο το 2019 πραγματοποίησε 16 τρις συναλλαγές στο Alipay ενώ μέσω της πλατφόρμας της προσφέρθηκαν 290 δις δολάρια σε πιστώσεις και 500 δις δολάρια σε μικρές και μεγάλες επενδύσεις!
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι σε αντίθεση με άλλες Fintech πληρωμών η Ant Financial είναι κερδοφόρα με το 2019 να αναφέρει κέρδη 2,5 δις δολαρίων.

Στην τελευταία χρηματοδότησή της, πριν δυο χρόνια, είχε αξία 150 δις δολαρίων ενώ ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες και αναφορές ότι η Ant Finacial μπορεί να φτάσει το 1 τρις μόλις μπει στο χρηματιστήριο, όντα η πρώτη Fintech που θα φτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις