Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το προσωπικό μικροβιολογικό εργαστήριο της Bloom Diagnostics επεκτείνεται για τον κορωνοϊό

Η Ελβετική εταιρεία medtech, Bloom Diagnostics, κατάφερε να λανσάρει την δοκιμαστική της συσκευή, έπειτα από την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησής της, μέσω του οποίου «σήκωσε» πρόσφατα 10 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω χρηματοδότηση, η οποία αναμένεται πρωτίστως να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετες ενέργειες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), καθώς επίσης και την «επιθετική» της επέκταση σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προήλθε από τον κύριο επενδυτή της, WILD Group. Σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη, ετοιμάζεται να ενσωματώσει ένα τεστ αντισωμάτων Covid-19, το οποίο αρχικά προορίζεται μόνο για επαγγελματίες.

Σε αδρές γραμμές, το “Bloom System” έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμο για χρήση από την πλευρά των ίδιων των ασθενών. Τα δε, δείγματα αίματος λαμβάνονται με την χρήση μιας ταινίας μέτρησης και στη συνέχεια προωθούνται στο εργαστήριο Bloom. Έπειτα, οι cloud αλγόριθμοι συγκεντρώνουν αποτελέσματα δοκιμών με άλλους δείκτες ασθένειας, καθώς και ιατρικό ιστορικό, τρόπο ζωής και μεμονωμένα συμπτώματα. Η εφαρμογή παρέχει πλήρως κρυπτογραφημένα σχόλια μέσω εξατομικευμένης αναφοράς, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία σε περίπου δέκα λεπτά.

Η ομάδα δεν βλέπει το προϊόν της ως υποκατάστατο οποιουδήποτε μέρους της τρέχουσας βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης, αλλά μάλλον ως «έναn απόλυτα αναγκαίο σύμμαχο για την υποστήριξη ενός υπερφορτωμένου συστήματος!».

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Bloom Diagnostics ιδρύθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 2018, ενώ η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO και αναμένει να λάβει τη σήμανση CE στην Ευρώπη εντός του τρέχοντος τριμήνου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις