Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση Series D ύψους 84,5 εκατ. ευρώ για την Dataiku

Η Dataiku, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες Enterprise AI και μηχανικής μάθησης παγκοσμίως, kai γαλλικός μονόκερος, κατάφερε να “σηκώσει” το ποσό των 84,5 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση Series D, της οποίας ηγήθηκε η Stripes. Επιπροσθέτως, στην όλη διαδικασία συμμετείχε η Tiger Global Management, καθώς επίσης και οι υφιστάμενοι επενδυτές Battery Ventures, CapitalG, Dawn Capital και FirstMark Capital. Η χρηματοδότηση έρχεται καθώς η Dataiku συνεχίζει να οδηγεί την τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρηση, εξυπηρετώντας 300 πελάτες που πιστεύουν ότι μια συνεργατική και ολοκληρωμένη στρατηγική AI είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους.

Η Dataiku, που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2013 με σκοπό την απομάκρυνση projects μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης από πειραματικά εργαστήρια και την τοποθέτησή τους σε καθημερινές λειτουργίες που συνάδουν με τον πυρήνα της δραστηριοποίησης της μέσης επιχείρησης σήμερα. Σήμερα, η εταιρεία εξυπηρετεί εκατοντάδες πελάτες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Schlumberger, GE Aviation, Sephora, Unilever, BNP Paribas, Santander κ.ά.

«Η ηγετική θέση που κατέχουμε στο enterprise AI συνεχίζει να προσελκύει σημαντικούς επενδυτές διεθνώς, οι οποίοι με την σειρά τους αντιλαμβάνονται ότι η λύση και η πελατειακή βάση της Dataiku είναι πραγματικά παγκόσμια και ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να συνειδητοποιήσουν το ανεκμετάλλευτο ΑΙ δυναμικό τους, που είναι σε θέση να τους μεταμορφώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Florian Douetteau, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dataiku».

Από την πλευρά του, ο Paul Melchiorre, Operating Partner της Stripes σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στην επιχείρηση έχει μετακινηθεί γρήγορα από τον πειραματισμό σε πραγματικές εφαρμογές ευρείας κλίμακας σήμερα. Κάτι που έχει βοηθήσει την Dataiku να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής, διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο, ασφαλές, όσο και επαγγελματικό προϊόν που έχουμε δει στην εκτεταμένη μας έρευνα σε αυτήν την αγορά», δήλωσε ο Ron Shah, συνεργάτης της Stripes.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις