Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πολωνική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Infermedica «σήκωσε» $10 εκατ.

Η πλατφόρμα της Infermedica, μιας Πολωνικής εταιρείας τεχνολογίας για τον κλάδο της Υγείας, ανέπτυξε μια πλατφόρμα η οποία βασίζεται σε ιατρικούς εμπειρογνώμονες και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, βοηθώντας στον έλεγχο και τη διάγνωση συμπτωμάτων, παρέχοντας ταχεία δοκιμή συμπτωμάτων και οδηγίες, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λάβουν την απαραίτητη υγειονομική προσοχή.

Η Infermedica, που ιδρύθηκε στο Βρότσλαβ το 2012, διαθέτει σήμερα περίπου 60 πελάτες στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, σε 30 χώρες διεθνώς. Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνεται η Microsoft, η οποία χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Infermedica για το bot Healthcare, τον ασφαλιστικό γίγαντα Allianz και τους κορυφαίους γερμανικούς και πορτογαλικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης Sana Kliniken και Médis, αντίστοιχα.

Προ ημερών η Infermedica κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε φρέσκια χρηματοδότηση, η οποία και αναμένεται να αξιοποιηθεί για σκοπούς Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), και δη για την ενίσχυση των χαρακτηριστικών ελέγχου των ασθενών και των ανάλογων συμπτωμάτων, καθώς επίσης και για την ανάλυση κλινικής απόφασης. Ως τέτοιες λειτουργίες μπορούν να θεωρηθούν η συλλογή πρόσληψης και η ερμηνεία εργαστηριακών εξετάσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις