Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Βρετανική fintech εταιρεία Form3 ολοκλήρωσε τον 3ο γύρο χρηματοδότησης αντλώντας 33 εκατ. δολάρια

Το ποσό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει κατά την διάρκεια του 3ου γύρου χρηματοδότησής της, η Λονδρέζικη fintech εταιρεία, Form3. Μάλιστα, μεταξύ των καινούριων επενδυτών που συμμετείχαν στον εν λόγω κύκλο χρηματοδότησης, ξεχωρίζουν οι Lloyds Banking GroupNationwide Building Society και VC 83North.

 Η Form3, που ιδρύθηκε προ τετραετίας, παρέχει μια cloudnative τεχνολογία πληρωμών προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μα και fintech εταιρείες. Έπειτα από την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου χρηματοδότησης τον Νοέμβριο του 2018 όπου κατάφερε να αντλήσει το ποσό των $13 εκατομμυρίων, στελέχη της βρετανικής εταιρείας επισημαίνουν πως έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος και αύξησε τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδά της κατά 160%!

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν πως οι cloudnative λύσεις αποτελούν πλέον μέρος σχεδόν κάθε βασικής στρατηγικής που περιστρέφεται αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσιμης πληροφοριακής υποδομής μεταξύ κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων και fintechs. Όσο για τον ρόλο της Form3; Μα, να βοηθήσουν τα προαναφερθέντα μέρη να το κάνουν πράξη με επιτυχημένο, όσο και αποδοτικό τρόπο.

Ως μέρος των στρατηγικών συνεργασιών, η Lloyds Banking Group και η Nationwide Building σχεδιάζουν να υλοποιήσουν μια fintech λύση για τους πελάτες τους. Μάλιστα, στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ως μη εκτελεστική διευθύντρια η Penny Hughes, πρώην πρόεδρος της Aston Martin και πρώην διευθυντής παγκόσμιων brand, όπως λ.χ. η CocaCola, η Vodafone και το Reuters.

Εδρεύοντας στο Λονδίνο και διαθέτοντας παράλληλα περιφερειακό κόμβο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η Form3 αναμένεται να διαθέσει «φρέσκα» κεφάλαια για τη δημιουργία σημαντικών λειτουργικών βελτιώσεων στην πλατφόρμα, καθώς επίσης και την επέκταση τόσο σε υφιστάμενες, όσο και σε καινούριες αγορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις