Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τα drones της Amazon

Ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για τα drones της Amazon, αφού η εταιρεία κατάφερε να λάβει άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που της επιτρέπει να επεκτείνει τις ιπτάμενες παραδόσεις της.

Η άδεια αυτή δίνει στην Amazon εκτεταμένα δικαιώματα – σε αντίθεση με την περιορισμένη άδεια που είχε μέχρι πρότινος – και της επιτρέπει “να παραδίδει πακέτα σε πελάτες με ασφάλεια και αποδοτικότητα” σε μικρά drones, πέρα από την οπτική επαφή του χειριστή.

Σε δήλωσή της, η Amazon ανέφερε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τις εν λόγω πτήσεις και παραδόσεις παραγγελιών και τόνισε ότι τα drones της είναι ασφαλή, κάτι που απέδειξε και στην FAA προκειμένου να πάρει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

“Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα σημαντικό βήμα για την Prime Air και δείχνει την εμπιστοσύνη της FAA στην Amazon” δήλωσε ο David Carbon, αντιπρόεδρος της Prime Air. “Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε την τεχνολογία μας … και θα συνεργαστούμε στενά με την FAA και άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για παραδόσεις σε 30 λεπτά”.

Η Amazon πρόσθεσε ότι παρόλο που δεν είναι έτοιμη να κάνει παραδόσεις με drones σε μεγάλη κλίμακα αυτή τη στιγμή, δοκιμάζει ενεργά την τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια άδεια με την Amazon έλαβε πρώτη πέρυσι η UPS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις