Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Edtech Startup από τη Λιθουανία εκπαιδεύει και βρίσκει δουλειά σε data scientists

Το Turing College, μια Edtech Startup από τη Λιθουανία, η οποία έχει ως αποστολή την εκπαίδευση ανθρώπων πάνω σε εναλλακτικές ψηφιακές δεξιότητες, ξεκινά ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο data science.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και σε πρώτη φάση θα “φιλοξενήσει” 30 μαθητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα full-time εκπαίδευσης, συνολικής διάρκειας 6 μηνών, ή part-time, διάρκειας ενός χρόνου.

Ο Benas Šidlauskas, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, δήλωσε με αφορμή το νέο πρόγραμμα ότι το Turing College είναι ένας από τους πρώτους οργανισμούς στη Βαλτική που προσφέρει το λεγόμενο Income Share Agreement (ISA). Πρόκειται για ένα μοντέλο εκπαίδευσης, στο οποίο οι φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα έως ότου τελειώσουν τα μαθήματα και, με τη βοήθεια ειδικού, βρουν μια δουλειά που ταιριάζει στις νέες τους δεξιότητες.

Η Startup εφαρμόζει αυτό το μοντέλο σε συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες στη Βαλτική, οι οποίες δεσμεύονται να απασχολήσουν αποφοίτους της σε μεσαίες και ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Οι εταιρείες αυτές, σύμφωνα με το Tech.eu, έχουν και λόγο στην επιλογή των εκπαιδευομένων.

Το Turing College ιδρύθηκε το 2015 ως μια φοιτητική κοινότητα με την ονομασία Turing Society, που είχε στόχο να γεφυρώσει το κενό που υπήρχε σε ψηφιακές δεξιότητες, μέσω σεμιναρίων. Μέσα στα χρόνια, η εκπαίδευση έγινε πιο επίσημη, επεκτάθηκε σε παιδιά κάτω των 19 ετών και εν τέλει, το 2019 δημιουργήθηκε το Turing College, το οποίο μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 1,2 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις