Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IOMED: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την μετατροπή ιατρικών αρχείων σε δεδομένα

Η IOMED, Startup με έδρα τη Βαρκελώνη η οποία βοηθά στη μετατροπή των ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων σε δεδομένα για κλινική έρευνα, σήκωσε 2 εκατ. ευρώ για να επεκταθεί σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τεχνολογία της, που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, επιτρέπει στα νοσοκομεία να μετατρέψουν πληροφορίες από ιατρικά αρχεία (γραμμένα σε μορφή απλού κειμένου) σε κωδικοποιημένα και δομημένα δεδομένα. Αυτό βοηθά όχι μόνο στη συλλογή τους αλλά και στη δημιουργία προγνωστικών μοντέλων και την επιτάχυνση της έρευνας.

Πέραν αυτής, η εταιρεία διαθέτει και άλλα προϊόντα, όπως ένα προϊόν αποθήκευσης δεδομένων βάσει GDPR, ένα λογισμικό για μελέτες παρατήρησης και ένα δίκτυο στο οποίο μπορεί κανείς να βρει κατάλληλους ασθενείς για κλινικές δοκιμές.

Η IOMED ιδρύθηκε το 2016 και αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με νοσοκομεία σε όλη την Ισπανία, και βοηθά σε projects σε 27 ιατρικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των Vall d’Hebron Hospital, Hospital del Mar και  Cruces-Biocruces Bizkaia University Hospital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις